IJsvogel, onderdeel van expositie Vreemde Vogels.
IJsvogel, onderdeel van expositie Vreemde Vogels. (Foto: Fleur Kooiman)

Expo 'Vreemde vogels' in bibliotheek Hoogvliet

Bibliotheek Hoogvliet heeft vanaf 2 september een nieuwe expositie in huis: 'Vreemde vogels' van Fleur Kooiman. In 2005 startte Fleur Kooiman haar freelance carrière als fotografe en in 2007 studeerde ze af aan de Akv/St Joost academy.

Hoogvliet - "Fleur maakt het liefst heldere, kleurrijke foto's. Ze creëert regelmatig een absurde, nieuwe wereld, die je laat glimlachen. Daarnaast maakt ze graag illustraties met potlood, inkt of aquarel, schrijft ze poëzie en korte verhalen over het leven van alledag. Ze houdt van een ironische twist en hoopt dat haar opgewekte blik aanstekelijk werkt."

In de bibliotheek van Hoogvliet toont Fleur een diversiteit aan foto’s en illustraties: ironische zelfportretten, met de nodige zelfspot, worden gecombineerd met nieuw werk. De titel is: ‘Vreemde vogels’. Het zijn illustraties van zelfverzonnen vogels, gecombineerd met vrolijke poëzie. De achterliggende gedachte is dat deze vogels, net als mensen, hun eigen uitgesproken karaktertrekken hebben. In oktober verschijnt een kinderboek met deze vreemde vogels. Kaarten, het boek en posters zijn in de bibliotheek en online verkrijgbaar. De expositie is tot eind oktober vrij te bezichtigen in de bibliotheek aan het Rijkeeplein 2. Info: www.bibliotheek.rotterdam.nl.

Meer berichten