Bewoners van Hof van Heden vierden 31 augustus uitgebreid het 10-jarig bestaan van hun wijk, de sfeer was goed, feest geslaagd!
Bewoners van Hof van Heden vierden 31 augustus uitgebreid het 10-jarig bestaan van hun wijk, de sfeer was goed, feest geslaagd! (Foto: Yvonne Schults)

Hof van Heden viert lustrum uitbundig

Dit jaar bestaat het Hoogvlietse wijkje Hof van Heden 10 jaar en dat werd 31 augustus groots gevierd door alle bewoners. Vanaf 10.30 uur was het feest in de gezellige binnentuin en in het gemeenschapsgebouw. Voor de kinderen was er een springkussen, een clown en kwam Stichting Ravottuh om kriebelbeestjes te zoeken in de tuin en milkshakes te maken. Verder konden de kinderen worden geschminkt of een henna- of glittertattoo laten zetten.

Door Yvonne Schults

Hoogvliet – Ook voor de volwassen was er van alles te doen, zoals gezellig bijkletsen onder het genot van een patatje van de patatkraam, een bakkie van de koffie-tuktuk en leuke spullen scoren bij de diverse kraampjes. In het gemeenschapsgebouw was een fototentoonstelling over de afgelopen 10 jaar ingericht door Willy en Harry. Zangeres Lizzy V, Gigstarter artiest van 2015, kwam optreden en een karikatuurtekenaar leefde zich uit om bewoners zo grappig mogelijk vast te leggen. 's Avonds ging de BBQ aan ter afsluiting van deze bijzondere dag. Hierbij waren ook de architect en hoveniersbedrijf Tim Kok, verantwoordelijk voor de aanleg en groot onderhoud aan de tuin, aanwezig. De organisatie van de feestelijke viering kijkt trots terug op een geslaagd evenement. Stan van Nijkerken, bewoner van het eerste uur en 10 jaar lang penningmeester van de vereniging van eigenaren zegt hierover: "Ik ben heel blij dat deze dag zo geslaagd is. Dit zou echter niet mogelijk zijn zonder de hulp van de vele sponsoren zoals Jumbo, MCD, Meiden van Chocolade, Albert Heijn en Blokland Lifting Techniek. Sinds 1 januari ben ik geen penningmeester meer, er is een heel nieuw bestuur actief met veel nieuwe ideeën. Spannend om te zien wat zij voor plannen hebben voor ons wijkje de komende jaren".

Hof van Heden

In 2009 zijn in de wijk Meeuwenplaat tijdens de woningcrisis 32 eengezinswoningen en 28 appartementen opgeleverd, elk met eigen parkeerplaats. Deels koopwoningen, die in die periode soms lastig verkoopbaar bleken en daarom nog steeds gehuurd worden, en deels huurwoningen. Alle woningen bevinden zich rondom een centrale tuin waarin ruimte is voor een gemeenschapsgebouw, drie fietsenstallingen, een speeltuin en een vijver. Alle 60 gekleurde, ecologisch gebouwde woningen worden bewoond door mensen van alle leeftijden. Er is weinig verloop, de bewoners hebben het hier goed naar hun zin. Woningcorporatie Vestia incasseert de huur, maar onderhoud aan de tuin, het riool en zelfs de lantaarnpalen is voor rekening van de bewoners. Uitgangspunt van deze wijk was dat mensen elkaar goed kennen en elkaar helpen waar nodig. Even op de hond passen, iemand wegbrengen als de auto bij de garage is of een boodschap doen als iemand ziek is, er wordt goed op elkaar gepast. Ook worden regelmatig samen activiteiten georganiseerd. Op naar de volgende mijlpaal.

Meer berichten