Jubileum: Vijftig jaar 'Kerkblad voor Hoogvliet'

Op 29 augustus 1969 verscheen het eerste nummer van het 'Kerkblad voor Hoogvliet', als een oecumenische uitgave ten behoeve van toen twee Rooms-katholieke parochies, de Gereformeerde Kerk en de Hervormde Gemeente in Hoogvliet. Het bleek in die tijd een primeur en haalde via de landelijke pers ook internationale christelijke kranten, bijvoorbeeld die in Canada.

Hoogvliet - Inmiddels is het aantal kerken in Hoogvliet door fusies verminderd tot nu de Rooms-katholieke Deelparochie en de Protestantse Gemeente en daalde het abonneebestand van de kerken door de terugloop in het aantal kerkleden.

Maar nog steeds komt het Hoogvlietse kerkblad, zonder kosten voor de kerken zelf, elke twee weken uit in Hoogvliet. Het wordt geheel in eigen beheer samengesteld en gedrukt door een groep enthousiaste vrijwilligers. In al die jaren is de uitvoering met de techniek meegegaan en verschijnen er jaarlijks ook een aantal edities van het Hoogvlietse kerkblad in kleur.

Afgelopen vrijdag 30 augustus is dit vijftigjarig jubileum van het kerkblad op bescheiden wijze gevierd met onder meer een algemene receptie van 14.00 uur tot 16.00 uur in de bovenzaal van de Mariakerk in Oudeland in Hoogvliet.

Meer berichten