Als u in Albrandswaard woont en dit jaar 75 jaar bent of wordt, kunt u een brief in de bus verwachten over een huisbezoek...
Als u in Albrandswaard woont en dit jaar 75 jaar bent of wordt, kunt u een brief in de bus verwachten over een huisbezoek... (Foto: Yvonne Schults)

Huisbezoek 75-jarigen start 10 september

De uitnodigingen voor huisbezoeken aan 75-jarigen in Albrandswaard zijn de deur uit, de eerste reacties zijn positief. Het doel van de huisbezoeken is om eens te onderzoeken hoe Albrandswaard's 75-jarigen zich voelen. Wonen zij naar hun zin, kunnen zij zichzelf goed redden? En als hun gezondheid wat minder wordt, weten zij dan waar ze terecht kunnen?

Albrandswaard – Ouderenwerker Yvonne Schults van Stichting Welzijn Albrandswaard gaat met een team vrijwilligers vanaf 10 september op bezoek bij inwoners die dit jaar 75 jaar zijn of worden. Op verzoek van de gemeente bekijkt Yvonne samen met hen of SWA hen ergens mee van dienst kan zijn. Onderwerpen van gesprek kunnen zijn: wonen, gezondheid, vervoer, tijdsbesteding en zelfredzaamheid. Hoe kan SWA u (nu of in de toekomst) helpen op een zo positief mogelijke manier ouder te worden. Alle gemeenten in Nederland hebben de opdracht ervoor te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen wonen. Om dit mogelijk te maken, is ondersteuning wettelijk geregeld via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Een huisbezoek duurt 1 á 1,5 uur. Yvonne en haar team kijken er naar uit u te spreken.

Meer berichten