Bijna alle steppers pasten op de groepsfoto op het Vlinderveen. (Foto; Martin M. Marcus)
Bijna alle steppers pasten op de groepsfoto op het Vlinderveen. (Foto; Martin M. Marcus) (Foto: )

Voor de allerlaatste keer op de step?

Afgelopen vrijdag stapten de New Yorksteppers weer op de step en fiets. Dit keer was het doel Antwerpen. Vrijdagochtend vroeg schoot oud-burgemeester Ivo Opstelten de steppers weg vanaf hun bijzondere monument op de rotonde in de Groene Kruisweg in Hoogvliet.

door Martin M. Marcus

Nissewaard - Dat was echter een geneutraliseerde start, want de groep ging via het stadhuis in Nissewaard, waar wethouder Martijn Hamerslag zich er op de step bij aansloot, naar winkelcentrum Waterland. Daar was de echte start, nadat een enorm voedselpakket vanuit diverse winkelwagentjes, in de volgbus geladen waren. De Jumbo op Vlinderveen schonk de noodzakelijke levensmiddelen voor het gezelschap van bijna 50 personen. Via het pontje naar Nieuw-Beijerland ging het uitgebreide gezelschap naar het zonnige zuiden. De stepploeg is in de jaren tachtig uit een Hoogvliets Zeskampteam ontstaan. Zij hebben steden als Aken, Parijs, Antwerpen, Londen, Washington, New York en alle hoofdsteden van ons land en de Friese Elfsteden op hun grote 3 persoonssteps doorkruist. De allerlaatste rit naar Antwerpen v.v. gaat per fiets en een 6-tal eenpersoonsstepjes.

Zij gingen 250 kilometer steppend en fietsend naar Antwerpen en met omweg terug afleggen om aandacht te vragen en geld bijeen te brengen voor onderzoek naar de dodelijke vorm van kinderkanker, neuroblastoom. Daarmee steunen de steppers de stichting Villa Joep, want neuroblastoom en alle andere vormen van kinderkanker moeten de wereld uit. Het was voor de allerlaatste keer dat een dergelijke rit door de New Yorksteppers werd georganiseerd en verreden. De twee oudste deelnemers van de in 1982 naar Parijs debuterende vriendenploeg zijn 76 en 82 jaar! Maar bij de start vroegen velen zich in stilte, of juist wel heel erg hardop, af of het echt de laatste keer was.

Bij de finish was als verrassing de moeder van Joep, Leontine Heisen, aanwezig in Partycentrum Flaming. Niet alleen om de cheque in ontvangst te nemen maar vooral ook de steppers en de mensen uit de regio te bedanken voor hun steun. De steppers hebben een bedrag van € 22.222,22 bij elkaar gestept voor de stichting Villa Joep!

Meer berichten