Appels plukken bij zorgboerderij De Buytenhof.
Appels plukken bij zorgboerderij De Buytenhof. (Foto: )

Appel- en perenpluk in Rhoon

In september is er op zorgboerderij de Buytenhof zelfpluk op dinsdag, woensdag en zaterdag. Boer Wiard Visser "Een educatief uitje voor kinderen. Leuk en leerzaam om te zien hoe appels groeien in de boom, ze zelf te plukken en er vervolgens wat lekkers van te maken."

Rhoon - "Op dit moment kunnen Delcorf appels en Triumph de Vienne peren geplukt worden. Delcorf is de appel die als eerste rijp is. Delcorf appels zijn fris en zoet tegelijk. Heerlijk om te verwerken tot appeltaart of appelmoes. Delcorf appels zijn ook smakelijk om uit de hand te eten. Triumph de Vienne zijn grote zoete handperen, waarbij het sap langs je mond druipt als je er een hap in neemt. Binnenkort volgen de appelrassen Elstar, Jonagold en Goudreinet en de perenrassen Conference en Doyenne du Comice."

"Deze zomer is voor de appels en de peren bijna perfect, er was net voldoende regen en vele mooie zonnige dagen. Daardoor zijn de vruchten lekker groot geworden. Nu de Delcorf en Triumh de Vienne aan het rijpen zijn maken ze extra veel suikers aan door de mooie zonnige dagen en kouden nachten" aldus Wiard Visser. In september is er zelfpluk op dinsdag, woensdag en op zaterdag van 9.00 – 17.00 uur zelfpluk. De meest actuele informatie over de zelfpluk staat op de website: http://www.debuytenhof.nl/. De Buytenhof is te vinden aan de Rijsdijk 98 in Rhoon.

Meer berichten