Rondleiding op Kasteel van Rhoon.
Rondleiding op Kasteel van Rhoon. (Foto: )

Kort nieuws

Rondleiding Kasteel

Rhoon – Op zondag 22 september wordt er weer een rondleiding gegeven in Het Kasteel van Rhoon. Tijdens deze rondleiding die om 14.00 uur start, vertelt een gids voor welke functies de vertrekken in vervlogen tijden dienden, hoe de vroegere kasteelbewoners leefden en meer boeiende en verrassende kasteelverhalen.

De deelname is gratis en de rondleiding duurt ongeveer een uur. Van tevoren aanmelden is niet nodig.

Combi-tip: dit is tevens de laatste dag van de duo-expositie op de Klokkezolder van het Kasteel van Rhoon met werken van John de Vos en Arie Meuldijk. De toegang is vrij en de tentoonstelling is te bezoeken van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Ook op de Open Monumentendag, zondag 15 september worden er rondleidingen gegeven en wel om 10.00 uur en 12.00 uur.

Kijk voor het programma op de website https://www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda.php.

Play-In van LBF

Albrandswaard - La Bona Futura organiseert op zaterdag 5 oktober weer een Play-In! De Play-In vindt plaats in Partycentrum & Cultureel trefpunt 'De Brinkhoeve' in Poortugaal. Dit belooft een heerlijke dag vol gezelligheid, muziek, uitdagingen en ontmoetingen te worden welke wordt afgesloten met een concert. Natuurlijk hoort hier ook een lunch bij. De muzikale leiding is deze dag in handen van onze dirigent Sjaak Verloop.

Deze dag ziet er als volgt uit: Om 9.00 uur ontvangst in 'De Brinkhoeve' Kerkstraat 12 in Poortugaal. Vervolgens zijn er vier oefenblokken waarin we de muziekstukken instuderen. Deze blokken worden afgewisseld met pauzes en een verzorgde lunch. Afsluitend wordt er van 16.00 uur tot ongeveer 17.00 uur een concert gegeven in 'De Brinkhoeve'.

Kosten voor deelname bedragen €12,50, dit is inclusief lunch. Bespeel je een instrument en houd je van een muzikale uitdaging? Meldt je dan snel aan via onze website www.labonafutura.nl. De muziek ontvang je, via een digitale link, medio september. Nog vragen? Mail naar secretaris@labonafutura.nl.

Trouwevent op ss Rotterdam

Rotterdam - Op zondag 22 september vindt de eerste editie plaats van 'Wedding Event ss Rotterdam'. De twee meest iconische en historische locaties ss Rotterdam en Hotel New York, zijn deze dag gehuld in huwelijkse sferen.
"Alle trouwleveranciers bij elkaar", aldus Joyce en Mariska van JM Events. "Dat maakt het makkelijk om inspiratie op te doen voor je trouwdag en op de hoogte te zijn van de nieuwste trends. Jurken, maatpakken, ringen, decoratie, taarten, fotografie, hairstylisten en nog veel meer vakgebieden kun je hier vinden".
Het gaat hier om een dynamisch trouwevent met tal van leuke belevingen zoals o.a. bruidsmodepresentaties, toostmomenten, live muziek, bruidsquiz, rondleidingen, proeverijen, photobooth en er worden heel wat complimentjes uitgedeeld!
Dit grootse trouwspektakel speelt zich af op ss Rotterdam, maar voor bruidsparen is het ook mogelijk om kennis te maken met Hotel New York via bijvoorbeeld een ritje met de Watertaxi.
Trouwplannen? Dan mag je deze dag niet missen. Bestel je GRATIS tickets en ontvang een goedgevulde Wedding Goodybag. Neem kinderen gezellig mee, want ook voor hen is entertainment aanwezig. Het event is geopend van 11.00 – 16.00 uur. Bruidsmodepresentaties vinden plaats om 12.00 en 15.00 uur. Ga voor meer info en tickets naar www.trouwtrends.com.

Wandelen
met SPAL

Albrandswaard - Op zondag 15 september organiseert 'Hans Hartmann wandelingen', in samenwerking met Stichting SPortief ALbrandswaard (SPAL) en Vereniging van wandelaars Te Voet, diverse wandelingen en een excursie. Deelnemers aan de wandelingen kunnen tussen 10.30 en 15.00 uur starten vanaf Stichting SPortief ALbrandswaard, Albrandswaardsedijk 180, 3172 XB Poortugaal.

Er zijn wandelroutes uitgezet van vier (met puzzel voor kinderen), negen en vijftien kilometer. Het is ook mogelijk, onder leiding van Mientje den Boer van 'Hart voor Regelen', deel te nemen aan een excursie. Deze excursie begint om 14.00 uur. Meedoen aan de wandelingen en/ of de excursie kost € 2, - voor volwassenen en € 0,50 voor kinderen t/m 12 jaar.

Stichting SPAL organiseert gelijktijdig een wandelinformatie dag met diverse vormen van wandelen, waar iedereen aan mee kan doen. Wandelvormen zoals sportief wandelen, nordic walking, UK2 wandeltest, wandelfiets en duofiets demonstraties. Bereikbaarheid startpunt: Vanaf N492/ S102 (Groene Kruisweg), afslag Poortugaal Zuid/ Oude Maas. Weg volgen tot rotonde. Hier linksaf richting Oude Maas. Bij volgende rotonde rechtsaf richting Oude Maas (Albrandswaardsedijk). Na 90 m, linksaf richting Oude Maas / JCA.. Meer informatie over deze actie krijgen deelnemers op zondag 15 september bij het startpunt.

Sparen bij Hoogvliet

Hoogvliet - Hoogvliet-klanten sparen vanaf woensdag 28 augustus voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.

Klanten krijgen een spaarzegel bij iedere € 10,- aan boodschappen en bij geselecteerde aanbiedingen. Met tien spaarzegels is de spaarkaart vol en ontvangt men bij de kassa in de Hoogvliet supermarkt een actievoucher. Via de website van Hoogvliet boekt men vervolgens heel eenvoudig een voorstelling naar keuze. De spaarzegels worden uitgegeven tot en met dinsdag 8 oktober 2019. Alle informatie en actievoorwaarden vindt men op hoogvliet.com/theaterweken.

Snuffelmarkt

Hoogvliet - Op zaterdag 21 september wordt er een Snuffelmarkt gehouden in Huis Madelief van 11.00 t/m 16.00 uur. Het vindt plaats bij het Ontmoetingscentrum Huis Madelief, adres: Bovensim 148, hoek Zetangel, Zalmplaat, Hoogvliet. Er zijn mooie spulletjes te koop tegen een klein prijsje. Voor meer informatie kunt u bellen naar: 010-4169486

Meer berichten