SV Poortugaal rekende met speels gemak af met Hellevoetsluis in het bekertoernooi, het werd 4-0 voor de thuisclub (foto: John de Pater)
SV Poortugaal rekende met speels gemak af met Hellevoetsluis in het bekertoernooi, het werd 4-0 voor de thuisclub (foto: John de Pater) (Foto: john de pater)

Grootste plannen met SV Poortugaal

De voetballers van SV Poortugaal hebben in het bekertoernooi afgelopen weekend een eenvoudige zege geboekt. Tweedeklasser Hellevoetsluis, dat onder leiding staat van Edwin de Koning (oud-trainer Rhoon), werd op een 4-0 nederlaag getrakteerd. Een eindstand die al bij rust was bereikt.

door Cris Rolandus

POORTUGAAL – Trainer Peter Klomp was tevreden met het optreden van zijn ploeg tegen de Hellevoeters. "De basis is om geen goals tegen de krijgen. Dat doen wij goed, we incasseren in de laatste wedstrijden nauwelijks doelpunten. De uitslag had hoger uit kunnen vallen, maar het was degelijk van onze kant", aldus de opvolger van Marco van Rijn, die op zijn beurt weer interim-trainer was na het vertrek van Henk Dirven vorig seizoen.

Klomp heeft grootse plannen met SV Poortugaal. "Ik ga me ook bezighouden met een stukje talentontwikkeling binnen de club. De kunst is om de kwaliteit uit de kwantiteit te halen. SV Poortugaal heeft veel jeugd, zaak is om de talenten eruit te pikken en die jongens echt beter te maken. Dat doe je bijvoorbeeld door meer te trainen, meer trainers aan te stellen. Dat is een investering, maar de club is enthousiast. En dat ben ik natuurlijk ook. Ik zorg voor een stukje begeleiding in dat traject voor de bovenbouw, dus zeg maar de spelers van 17 tot 23. De mensen zijn zo enthousiast dat ze dit plan ook voor de onderbouw doorvoeren."

De nieuwe oefenmeester van SV Poortugaal heeft een prachtig rijtje clubs achter zijn naam staan. RKDEO, Vitesse Delft, RKAVV, Jodan Boys, DSVP en wederom Vitesse Delft. "Bij die laatste club heb ik het langst gezeten. Tien jaar in totaal. Ik ben een bouwer, wil iets achterlaten. Ook bij SV Poortugaal. Met Vitesse Delft begonnen wij in de derde klasse en vijf jaar later speelden wij in de hoofdklasse. Met eigen jongens, spelers die zijn meegegroeid met de club. Bij SV Poortugaal loopt ook talent, zie ik al in mijn eerste periode hier. Twee jongens uit die talentengroep spelen al veel duels in het eerste team. Over doelstellingen praat ik nog niet. We willen veel winnen, dat is het, klaar. Na een wedstrijd of tien ken ik de afdeling zelf ook een beetje."

Meer berichten