Het taalpunt bestaat 5 jaar en daarom is er een taalfeest in de Boekenstal.
Het taalpunt bestaat 5 jaar en daarom is er een taalfeest in de Boekenstal.

Het is taalfeest in de Boekenstal

Op vrijdag 13 september is er een speciale editie van het Taalpunt in de Boekenstal. Het Taalpunt bestaat dan 5 jaar en het is de Week van de Alfabetisering. Verhalenverteller Nico van Lent komt langs en vertelt een aantal verhalen in eenvoudig te begrijpen Nederlands. En om 15.00 uur begint de Taalbingo. Kom langs en doe gezellig mee. Het Taalfeest is tussen 14.00 en 16.00 uur in de Boekenstal in Poortugaal. Aanmelden hoeft niet, iedereen is welkom.

Albrandswaard - Els van Oost van de Bibliotheek AanZet: "Naar verhalen luisteren is een onderhoudende en ontspannen manier om met de Nederlandse taal in aanraking te komen. Ook de Taalbingo is geweldig. Het is niet alleen goed voor het oefenen van Nederlands, maar natuurlijk ook heel gezellig."

Elke vrijdag is van 14.00 – 16.00 uur het Taalpunt van de Bibliotheek AanZet in de Boekenstal geopend. Wie meer wil weten over (beter) leren Nederlands spreken, lezen en schrijven kan daar terecht voor persoonlijk advies. Ook als je iemand anders kent die dit moeilijk vindt, kun je terecht bij het Taalpunt. Vrijwilligers kijken samen met je naar de mogelijkheden om Nederlands te leren. Het Taalpunt is er voor iedereen, aanmelden hoeft niet en er zijn geen kosten aan verbonden.
Wie de Nederlandse taal wil leren of er beter in wil worden, kan wekelijks in de Boekenstal terecht om samen met vrijwilligers en andere taalleerders te oefenen. "De Nederlandse taal oefenen bij de Bibliotheek is een welkome aanvulling op de lessen Nederlands die mensen al volgen, want een paar uurtjes les per week is niet genoeg om de taal echt onder de knie te krijgen", aldus Els van Oost. "Het is niet alleen leerzaam, maar ook een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten."

"De vrijwilligers zijn onmisbaar," zegt Els. "Zij helpen wekelijks mensen met het oefenen of geven informatie over het aanbod in het Taalpunt. We zien dat vrijwilligers er veel plezier aan beleven. Mensen bouwen vaak een bijzondere band met elkaar op." Alle vrijwilligers krijgen een training als ze beginnen. En regelmatig praten we hen bij over ontwikkelingen en nieuw lesmateriaal. Er zijn altijd nieuwe vrijwilligers nodig. Dus wie het leuk lijkt én tijd heeft, kan zich aanmelden via taalpuntalbrandswaard@debibliotheekaanzet.nl"

Zo'n 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven en rekenen. En dat zijn niet alleen mensen die nieuw in Nederland zijn. Ook mensen die hier geboren en getogen zijn, kunnen veel moeite hebben met lezen en schrijven. De Bibliotheek AanZet zet zich samen met andere organisaties en taalvrijwilligers in om zoveel mogelijk mensen te ondersteunen bij het (beter) leren lezen, schrijven en spreken. Want wie de taal beheerst, kan zich beter redden in het dagelijks leven. Tijdens de Week van de Alfabetisering, van 9 t/m 15 september, is er landelijk aandacht voor (beter) leren lezen en schrijven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden