School en ouders samen op Valckesteyn

Het schoolteam van obs Valckesteyn hecht waarde aan een goede samenwerking met ouders, omdat zij weten hoe belangrijk dat is voor de kinderen. Maar het is niet altijd vanzelfsprekend dat je als school en ouder weet hoe je dat aanpakt. Daarom besloten zij drie jaar geleden de Albrandswaardse Zelfstandig Onderwijskundige Babs Wolters, van 'BABS voor school en ouder' in te schakelen.

Albrandswaard - Er volgden sessies met het schoolteam, sessies met de ouders, daarna jaarlijkse info-avonden voor ouders met een andere opzet en inhoud, een ouder-werkgroep stond op, jaarlijkse ouder-meedenk-avonden volgden, diverse verandering ten goede van de sfeer, het onderwijs en de kinderen zijn doorgevoerd. De school is trots op dit resultaat.

Maandagavond en dinsdagavond zijn de ouder-info-avonden van OBS Valckesteyn druk bezocht. "Daar zijn we als Valckesteyn heel blij mee!" Niet alleen dat er ouders komen, maar ook de manier waarop we dit nu doen. Marga Maissan, directeur :"We vertellen ouders niet meer over een bestuurswissel of nieuwe methodes die we zijn gaan gebruiken, maar zetten vooral in op gezellige, nuttige en leerzame avonden voor ouders. Avonden die ouders antwoorden geven op de vraag hoe ook zij op een goede manier hun bijdrage kunnen leveren aan de schoolontwikkeling van hun kind. Op welke manier we ons als school en ouder kunnen opstellen, zodat de kinderen zich goed voelen en vandaar uit kunnen ontwikkelen. Als school en ouders kunnen we daar samen voor zorgen. En dat is wat we willen."

Marga: "En met Babs, daar zijn we dus heel blij mee. Zij weet ons te verbinden rondom de kinderen, laat ons denken, biedt ons waardevolle informatie. En dat doet zij dan ook nog op een prettige, interactieve en afwisselende manier. Ouders zijn dankbaar voor de informatie. Het schoolteam voelt zich gesteund. Hier kunnen de kinderen en wij zelf ook alleen maar beter van worden en daar gaan we voor. Wij kijken terug op twee hele goede avonden! En nu volle kracht vooruit met zijn allen!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden