Henrie Ceulen (tweede van links) geassisteerd door zijn team leden 
Andre Slagboom: 2e Dan, Bastiaan van Vive: 1e Dan en Kenny van Schie: 1e Dan.
Henrie Ceulen (tweede van links) geassisteerd door zijn team leden Andre Slagboom: 2e Dan, Bastiaan van Vive: 1e Dan en Kenny van Schie: 1e Dan.

Hapkido leraar (70) behaalt 7e dan

Tijdens de achtdaagse Internationale technische seminar in Sevilla (Spanje) genoemd ITS waar 11 landen vertegenwoordigd waren, heeft de 70 jarige Hapkido en Taekwondo leraar van Hapkido sportvereniging Yu Sin Kwan uit Hoogvliet, Henrie Ceulen, examen moeten doen voor de 7e dan Kwan Nyom Hapkido. Dat is een van de hardste Hapkido stijlen waar bijna alles is toegestaan.

Hoogvliet - De Kwan Nyom trainingsmethoden zijn direct en op realiteit gebaseerd. In vele vechtsport organisaties krijg men een hogere dangraad toegekend voor een bijzondere inzet van de sport, maar niet bij de Internationale Hapkido Alliance (IHA). Tijdens deze warme examenweek in Sevilla, 40 graden buiten en 43 graden binnen in de sporthal heeft de 70-jarige Hapkido leraar al zwetend zijn examen performance op een hoog niveau met goed gevolg afgelegd. Henrie Ceulen is ook tevens de grondlegger voor de Taekwondo sport op het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten. Hapkido als verdedigingssport is momenteel populair bij de jeugd. Mensen die belangstelling hebben voor deze Aziatische verdedigingssport kunnen terecht bij Yu Sin Kwan in Hoogvliet. Meer informatie via 010 – 5013104 of 06-5298391 of bezoek het gymnastieklokaal Aalreep 20 te Hoogvliet (Zalmplaat) op de maandag- en donderdagavond.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden