Kort nieuws

Een prik? Zo gepiept!

Albrandswaard - Op donderdag 19 september organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) een vaccinatiemiddag in Sporthal De Driesprong aan de Marijkesingel in Barendrecht. Er wordt gevaccineerd van 13.00 tot 14.30 uur en van 14.45 tot 16.30 uur. Voor de DTP-, BMR-, HPV- en MenACWY-vaccinatie ontvangen de kinderen en jongeren per post van het RIVM een uitnodigingsbrief.

Rondleiding Klokkezolder

Rhoon – Op zondag 22 september wordt er weer een rondleiding gegeven in Het Kasteel van Rhoon. Tijdens deze rondleiding die om 14.00 uur start, vertelt een gids voor welke functies de vertrekken in vervlogen tijden dienden, hoe de vroegere kasteelbewoners leefden en meer boeiende en verrassende kasteelverhalen. Deelname is gratis en de rondleiding duurt ongeveer een uur. Van tevoren aanmelden is niet nodig. Combi-tip: dit is tevens de laatste dag van de duo-expositie op de Klokkezolder van het Kasteel van Rhoon met werken van John de Vos en Arie Meuldijk. De toegang is vrij en de tentoonstelling is te bezoeken van 14.00 – 17.00 uur. Ook op de Open Monumentendag, zondag 15 september a.s. worden er rondleidingen gegeven en wel om 10:00 en 12:00 uur, zie ook het programma op de website: www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda.php.

Voorleeslunch 50+

Hoogvliet - Op de Nationale Ouderendag organiseert bibliotheek Hoogvliet opnieuw een Voorleeslunch. 'Duo van Toen' leest voor en neemt de luisteraar mee op een muzikale 'memory lane' met hier en daar een humoristisch knipoogje. Het programma wordt gebracht door freule Hortensia van Mutswegen (Gerdien Braams), bijgestaan door de enthousiaste Butler Ernest von Fretsen (Mark van Zanten).

Gewoon lekker genieten van verhalen, muziek en humor tijdens een gezellige lunch! Deelname is gratis. Het entreebewijs afhalen aan de balie of reserveren via de website is verplicht. Bibliotheek Hoogvliet, Rijkeeplein 2, 3191 VD Hoogvliet, tel.010 2816367. Voor meer informatie kijk op: www.bibliotheek.rotterdam.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden