Het eerste team van Rhoon rekende afgelopen weekend met gemak af met het Rotterdamse DRL (foto: John de Pater)
Het eerste team van Rhoon rekende afgelopen weekend met gemak af met het Rotterdamse DRL (foto: John de Pater) (Foto: john de pater)

Rhoon klaar voor competitiestart

De bal gaat komende zaterdag eindelijk weer rollen in de amateurvoetbalcompetities. Ook in de derde klasse D, waar Rhoon en Rijnmond Hoogvliet Sport elkaar al in de seizoenouverture treffen. Na drie weken bekervoetbal en daarvoor een oefencampagne gaat het zaterdag weer echt om de punten. "Eindelijk", lacht Rhoon-trainer Ronard Venekamp.

door Cris Rolandus

RHOON – "Ik vind de voorbereiding op een seizoen nooit de leukste periode. Als trainer niet, maar vroeger als speler ook niet. Ik kijk uit naar het duel met Rijnmond Hoogvliet Sport", zegt hij. Rhoon heeft een prima voorbereiding achter de rug, afgelopen weekend afgesloten met een 5-0 overwinning op het Rotterdamse DRL in het bekertoernooi. Toch is de derdeklasser niet als eerste geëindigd in de groep. WCR pakte de groepswinst, door BZC/Zuiderpark in de derde en laatste poulewedstrijd te verslaan met 5-3.

Die winst volgde op een gelijkspel tegen Rhoon (1-1) en een zege op DRL. Venekamps ploeg had eerder in de groepsfase wel verloren van BZC/Zuiderpark met 4-2. Over de wedstrijd van zaterdag tegen DRL was de trainer van Rhoon tevreden. "Gewoon een voldoende, niet spannend, maar de dingen die gevraagd werden, werden uitgevoerd. Ik denk dat de ploeg er goed voor staat momenteel. Over het algemeen hebben wij een prima voorbereiding gedraaid."

Leuk potje

Zaterdag wacht Rijnmond Hoogvliet Sport voor Rhoon in 3D. De Hoogvlieters wonnen afgelopen weekend nipt met 1-0 van Stellendam, een vierdeklasser. Daarvoor rekende Rijnmond Hoogvliet Sport in de voorbereiding onder meer af met Rozenburg, Egelantier Boys en Hekelingen. "Zij hebben het prima gedaan in de voorbereiding", weet Venekamp. "Ik verwacht zaterdag een leuk potje, met twee ploegen die willen voetballen." De derde klasse D ziet er dit seizoen iets anders uit, met een aantal nieuwe clubs. "DVO '32 bijvoorbeeld. Maar ook CION en HBSS. Dat zijn allemaal goede ploegen", besluit Venekamp, die vorig seizoen als achtste eindigde met de hoofdmacht van Rhoon in 3D.

Het volledige programma voor komende zaterdag in de derde klasse D: Rhoon - Rijnmond Hoogvliet Sport, OVV - GHVV '13, HBSS - CION, Zuidland- VFC, SC Botlek - Vierpolders, VDL - DVO '32 en Kethel Spaland - FC Vlotbrug. Op de tweede speeldag, op zaterdag 28 september, gaat Rhoon op bezoek bij DVO '32. Rijnmond Hoogvliet Sport presenteert zichzelf op die dag voor het eerst voor eigen publiek in de competitie. VDL uit Maassluis is de tegenstander.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden