Nadat Angelique enkele vooraf ingestuurde vragen van het publiek had beantwoord, kon het publiek het gekochte exemplaar laten signeren.  Foto: Patricia van den Blink.
Nadat Angelique enkele vooraf ingestuurde vragen van het publiek had beantwoord, kon het publiek het gekochte exemplaar laten signeren. Foto: Patricia van den Blink. (Foto: )

Publiek in de ban van nieuwe thriller

Schrijfster Angelique Haak heeft vorige week donderdag haar derde thriller 'Zwarte ziel' gepresenteerd. Veel belangstellenden waren naar boekhandel Bruna gekomen om het 300 pagina tellende exemplaar persoonlijk door de schrijfster te laten signeren.

door Patricia van den Blink

Spijkenisse- Angelique heeft altijd al een voorkeur voor het lezen van thrillers gehad. Tot ze op een dag, nu 20 jaar geleden, besluit om zelf te gaan schrijven. Het manuscript stuurt ze tevergeefs op naar een grote uitgeverij. Haar leven gaat door. Ze trouwt, krijgt 2 kinderen en heeft een administratieve baan. Dan organiseert bibliotheek De Boekenberg een schrijfwedstrijd met als titel: 'Schrijf een spannend verhaal'. Angelique besluit om mee te doen en wordt eerste. Dat geeft haar zelfvertrouwen. Ze besluit om de thriller 'Een nieuw begin' te gaan schrijven. Na 9 maanden is het manuscript klaar en Angelique stuurt het naar uitgeverij De Crime Compagny. "En het was gelijk raak", weet Angelique zich te herinneren. "Ik werd uitgenodigd voor een gesprek en voor ik het wist kreeg ik een contract onder mijn neus". Toch duurt het nog een maand of 7 voordat het ook daadwerkelijk uitkomt. Het boek wordt door het publiek goed ontvangen en het wordt zelfs genomineerd voor de Schaduwprijs. Een landelijke prijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut dat jaarlijks, gelijktijdig met de Gouden Strop, wordt uitgereikt. "Ik heb niet gewonnen, maar vond het al een eer om genomineerd te zijn", zegt ze. Ze begint aan haar tweede boek. Angelique:"Na het succes van het eerste boek voelde ik dat de lat om te presteren hoog lag. Je wilt minimaal net zo goed,of liever nog ietsje beter presteren. Ik liep helemaal vast". Angelique besluit om het schrijven van haar tweede boek even naast zich neer te leggen en doet mee met de schrijfwedstrijd : 'Rotterdam schrijft" , waarmee ze één van de finalisten wordt. "Hierdoor kwam mijn zelfvertrouwen terug. Ik kan dus echt schrijven, dus dan kan ik het boek ook afmaken, zei ik tegen mezelf". In september 2018 komt haar tweede thriller: 'Uitgeschakeld' uit en is een vervolg met de hoofdpersonage rechercheur Jennifer Brugman uit haar eerste boek. Na het succes van haar eerste twee boeken, kan een derde natuurlijk niet uitblijven. Op vrijdag de dertiende, een dag na de boekpresentatie bij Bruna, is het uitkomen van haar derde boek officieel.

'Zwarte ziel'

'Zwarte ziel' gaat verder op het punt waar het boek 'Uitgeschakeld' is geëindigd. Het team van rechercheur Jennifer Brugman wordt geconfronteerd met een lugubere moord en de vermissing van een kind. Ze zetten alles op alles om snel het vermiste kind terug te vinden en schakelen de hulp in van paragnoste Evie Smit.. Zwarte ziel' is te koop in de boekhandel en online. Prijs: €17,95

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden