Nog een keer naar het circus, gezellig! Speciaal voor ouderen in Poortugaal.
Nog een keer naar het circus, gezellig! Speciaal voor ouderen in Poortugaal.

Circus voor ouderen

Omdat Aafje Gezellig op stap dit jaar vijf jaar bestaat organiseren zij in samenwerking met Het Nationaal Ouderenfonds op 14 oktober in Poortugaal een circus speciaal voor ouderen.

Albrandswaard - Op maandag 14 oktober wordt op het terrein van restaurant Abel Tasman in Poortugaal een circustent opgezet, de clowns in de schmink gezet en de acrobaten in de touwen gehesen. De circustent biedt per voorstelling plaats aan 140 bezoekers. Ook aan minder mobiele ouderen is gedacht. Het gehele terrein én de circustent is rolstoelvriendelijk. Per voorstelling zijn er 30 rolstoelplaatsen beschikbaar.

Eenzaamheid

Aafje Gezellig op stap en Het Ouderenfonds willen met het circus extra aandacht besteden aan de kwetsbare groep ouderen. Veel van deze ouderen zijn minder mobiel en gaan niet zo snel meer de deur uit. Ouderen zitten dag in dag uit thuis, vaak zonder iemand te zien. "Eén op de vier ouderen is eenzaam. Het geeft mij een heel goed gevoel dat wij met Aafje Gezellig op stap de eenzaamheid in de regio een stukje kunnen wegnemen", zegt Mark van Son, adjunct directeur van Aafje Hulpthuis.

Het circus bezoeken?

Het circus is gratis te bezoeken. Er worden maandag 14 oktober drie voorstellingen gegeven. Namelijk van 10.00 – 11.00 uur; van 12.30 – 13.30 uur en van 15.30 – 16.30 uur. Na de eerste twee voorstellingen sponsort restaurant Abel Tasman voor iedere bezoeker een pannenkoek en een drankje. Na de derde voorstelling kan iedere bezoeker een drankje drinken op het jubileum van Aafje Gezellig op stap. Bezoekers moeten op eigen vervoer naar de locatie toe komen.

Aanmelden

Via het telefoonnummer 088 648 1600 van Aafje Gezellig op stap kunt u zich aanmelden voor een van de drie voorstellingen. Locatie: Abel Tasman. Albrandswaardsedijk 160, 3172 XB Poortugaal.

Meer berichten