Voelt u zich eenzaam? Bel de Eenzaamheidslijn

De Luisterlijn en Incluzio openden op 1 oktober een speciale 'Eenzaamheidslijn'. Iedereen die zich eenzaam voelt en behoefte heeft aan een praatje of een goed gesprek kan tot en met 8 oktober bellen met het speciale nummer (085) 0077770.

De Luisterlijn biedt het hele jaar door een luisterend oor en is er voor iedereen die behoefte heeft aan een anoniem gesprek. Eenzaamheid komt daarbij terug in één op de drie gesprekken. Er blijkt een grote behoefte aan een telefoonnummer tegen eenzaamheid. In de Week tegen Eenzaamheid is er daarom een speciaal nummer beschikbaar.

Achter de telefoon zitten dit keer niet alleen de vrijwilligers van de Luisterlijn maar ook medewerkers van Incluzio, een organisatie die lokaal actief is in onder andere wijkteams, huizen van de wijk en huishoudelijke hulp. Peter de Visser, algemeen directeur van Incluzio: "Onze medewerkers komen elke dag bij mensen thuis of spreken hen in de buurt. Eenzaamheid, isolement, het gevoel er niet toe te doen is iets wat we regelmatig tegenkomen bij jong en oud, vandaar dat we samen met de Luisterlijn dit initiatief hebben genomen."

De 'Eenzaamheidslijn' is tot en met 8 oktober dagelijks geopend van 13.30 uur tot en met 21.30 uur op 085 – 007 77 70. De Luisterlijn is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar via telefoonnummer 0900-0767.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden