Producer Tev Woods, zangeres Suzet Lichel en producer Boyd Gijbels zitten in de jury.  Foto: Future Talent
Producer Tev Woods, zangeres Suzet Lichel en producer Boyd Gijbels zitten in de jury. Foto: Future Talent (Foto: )

Future Talent verwacht booming finale

In een volle zaal in de Art Studio in Hoogvliet vond vrijdag de voorronde #2 van de talentenjacht Future Talent plaats. Jongeren in de leeftijd van 16-27 jaar uit Hoogvliet en omstreken waren gekomen om hun talent te laten zien. Op vrijdag 1 november wordt de derde voorronde gehouden. De finale zal plaatsvinden op 13 december. Hoofdprijs: complete track en videoclip t.w.v. €3000,-. Organisator van het evenement is Jalal Mouloudi. In 2017 deed hij dit samen met Junior Martina. 

door Patricia van den Blink

Hoogvliet - Jalal Mouloudi en Junior Martina organiseerden dit evenement in 2017 voor het eerst. Jalal is de bedenker en organisator en betrekt de jongeren bij de procesontwikkeling. Jalal: "We startten Future Talent, omdat we zagen dat er een leegte was op het gebied van jongerenaanbod. Hierop heb ik i.s.m Junior in 2017 de eerste editie opgezet en daarna ben ik het samen met andere jongeren verder opgaan pakken. Het werd een succes en besloten werd om het te continueren." Op 31 mei vond de eerste editie van Future Talent 2019 plaats. Jalal: "Tot nu hebben we constant meer aanmeldingen dan wij kwijt kunnen op een avond. Dit jaar voegen wij een nieuw element toe: 'coachdagen', waarbij de finalisten klaargestoomd en gecoacht worden voor de finale, waardoor zij een onvergetelijke show weg kunnen geven op vrijdag 13 december 2019." Tijdens de avonden hebben Jalal en en de jury al heel wat optredens langs zien komen. Dans, zang, rap DJ's en zelfs een complete band. Het valt ons op dat het talent steeds op een jongere leeftijd ontdekt wordt. Dit is leuk om te zien. Dat de jeugd van nu, al zo bezig is met het ontwikkelen van zijn/haar eigen talent." Uiteraard is er ook een jury. Jalal: "Wij hebben artiest en producer Tev Woods, zangeres Suzet Lichel en producer Boyd Gijbels in de jury zitten. Belangrijk aan onze juryleden is, dat zij actief zijn in het werkveld en hier ervaring in hebben." Afgelopen vrijdag was voorronde #2. Ook die avond werd een daverend succes met een hoge opkomst. "We zijn erg benieuwd wat voor talenten wij tijdens de laatste voorronde voorbij zullen zien komen. We weten nu al dat de finale net als de afgelopen jaren booming zal zijn."

Jalal en Junior zijn zelf ook redelijk succesvol. Zo is Junior de producer geweest van Soundflow en heeft hits als 'Kom Dichter Bij Me' van Jan Smit &Broederliefde , 'Niks Nieuws' en 'Do or Die' van Jonna Fraser ft Broederliefde op zijn naam staan. Jalal doet voor Bubblegum Entertainment het management en is verantwoordelijk voor de publiciteit en de contracten. Jalal: "Met mijn bedrijf Bubblegum Entertainment gebruik ik de contacten en expertise die wij de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Ik gebruik mijn bedrijf als platform voor jongeren om ervaring op te doen in de praktijk voor het ontwikkelen van plannen t/m de uitvoering hiervan. In januari 2020 gaan wij van start met dans, theater- studio en songwritingworkshops voor o.a. scholen." Jalal kijkt nu al uit naar de komende voorronde en de finale.

Meer berichten