Gezellige burendag bij Antes.
Gezellige burendag bij Antes.

Burendag bij Antes

De jaarlijkse Antes Burendag was afgelopen zaterdag op het terrein van Antes (voormalig Delta) in Poortugaal. Met het thema 'Circus' werden buren, relaties en patiënten van harte welkom ontvangen door (oud)medewerkers van Antes met een scala aan activiteiten.

Poortugaal - Met tegenzin werd de organisatie door de regen gedwongen alle activiteiten in het restaurant te houden. Maar …. Dat mocht de pret niet drukken! Er was een kraam van VastgoedOntwikkeling met een presentatie van de bouwontwikkelingen op het Antes terrein wat onder andere zal resulteren in de oplevering van de nieuwe LZ kliniek begin van het volgend jaar. Jongleure Margaretha en haar gezelschap van Circus Rotjeknor leerden zowel kinderen als volwassenen hoe je een bord op een stok balanceert, je op een houten bal loopt, je over een koord loopt en veel meer. Er was een Belicio ijscokar met speciaal voor de festiviteiten gemaakt Italiaans ijs. Muziek op de achtergrond werd verzorgd door het Duo Fris met klanken die je vrolijk stemden.

Ook kon je de geschiedenis van Antes en het voormalige Delta terrein vanaf 1909 met uitgestalde foto's, werkinstrumenten, schilderijen en ander materiaal volgen. Veel materiaal is bewaard gebleven en oude herinneringen met dorpsbewoners en (voormalige) medewerkers werden met een kopje koffie aangehaald. Het is toch prachtig om die oude verhalen te horen.

Volgend jaar hoopt Antes weer samen met een aantal bewoners van Poortugaal het evenement weer te kunnen organiseren. 

Meer berichten