Groepsfoto diabetes challenge.
Groepsfoto diabetes challenge.

Medewerkers medisch Centrum Stelle trots

Medewerkers van de huisartsen Hildenberg en Van Eijk organiseerden voor de tweede keer een 'wandel-challenge' voor en met hun patiënten. Dit jaar sloot ook Kirsten, praktijkondersteuner van huisartsen Mohamad en Van leeuwen aan.

Albrandswaard - Patiënten die deelnamen, bewogen veelal te weinig, of hebben te maken met diabetes, hart- en vaatziekten, longproblemen, overgewicht, depressie, eenzaamheid, of hebben een combinatie hiervan. "Onze deelnemers variëren in leeftijd van 36 jaar tot en met 83 jaar. Vanaf begin april tot en met eind september hebben we zij wekelijks gewandeld: eenmaal met hun zorgverleners en tweemaal zelfstandig."
"Naast het met elkaar bewegen, zijn er ook vier druk bezochte informatieavonden geweest, waar vooral nuttige informatie is gedeeld door een diëtiste van de Groene Appel en diëtiste Saskia Nieuwenhuis, podotherapie 'Gaan' en apotheker Evianne van der Kruk. Zaterdag 28 september zijn we met elkaar afgereisd naar Den Haag. We hebben deelgenomen aan de finaledag van de Nationale Diabetes Challenge van de Bas van der Goor Foundation. In groepen- afhankelijk van niveau- hebben we de 5, 10, 15 of 20 kilometer gewandeld."

"De medewerkers konden de Challenge nooit organiseren zonder de geweldige hulp van diverse zorgverleners, waaronder Patrick Leenaarts van Fysiotherapie Stelle en Evianne, Susanne en Mirjam van apotheek De Stelle en Murene. We zijn ongelooflijk trots op wat we met elkaar hebben bereikt: naast de gezondheidswinst dat bewegen met zich meebrengt, heeft het ook positiviteit gebracht. Gedurende de afgelopen maanden, maar ook nu nog is er sprake van een 'groepsgevoel', 'erbij horen' en het gevoel 'er niet alleen voor te staan'." 

Meer berichten