Week tegen eenzaamheid werd geopend door Mieke van Ginkel met de langste ontmoetingstafel van Albrandswaard.
Week tegen eenzaamheid werd geopend door Mieke van Ginkel met de langste ontmoetingstafel van Albrandswaard.

Albrandswaard tegen eenzaamheid

De aftrap van de Week tegen Eenzaamheid werd verricht door wethouder Mieke van Ginkel tijdens de Langste Ontmoetingstafel van Albrandswaard. Dit evenement werd 30 september voor het eerst gehouden in de Brinkhoeve en werd georganiseerd door gemeente Albrandswaard en Stichting Welzijn Albrandswaard. Zorgprofessionals namen ieder een aantal mensen mee die wel wat aanspraak en gezelligheid konden gebruiken.

Albrandswaard - De sfeer was prima, helemaal toen met de duo-fiets rondjes konden worden gefietst om de lange tafel. Ook konden de aanwezigen een kijkje nemen bij koersbal. Na afloop gingen alle gasten tevreden naar huis met koekjes en folders met meer activiteiten tijdens de week tegen eenzaamheid en erna. Op 1 oktober kon weer thee en koffie worden gedronken in de tuin van de Kleine Praktijk van Pauline Olbertz en 2 oktober was het groot feest bij de Kom Erbij bijeenkomst in de hal van de Maranathakerk. Zo'n 80 ouderen en 10 vrijwilligers zongen liedjes uit het Kom Erbij liedboekje onder leiding van Elly Bezemer op piano of accordeon.

Tussen het zingen, drankjes en hapjes door verzorgde theatergroep de Poositivoos allerlei hilarische acts. Zo sopten en boenden Sjanie en Gret met hun emmer en zwabber de hele vloer en kregen ook sommige aanwezigen een poetsbeurt. Rita Young zong 3 oktober de sterren van de hemel in de kantine van SV Poortugaal. Ook hier zong de volle zaal uit volle borst mee en genoot men van de gezelligheid en de bingo. Ook volgende week is er nog van alles te doen.

Meer berichten