Rijnmond Hoogvliet Sport stond comfortabel voor tegen Zuidland, maar stond na 90 minuten toch met lege handen (foto: John de Pater)
Rijnmond Hoogvliet Sport stond comfortabel voor tegen Zuidland, maar stond na 90 minuten toch met lege handen (foto: John de Pater) (Foto: john de pater)

Rijnmond HS geeft het thuis weg

De voetballers van Rijnmond Hoogvliet Sport hebben afgelopen weekend de eerste competitienederlaag van het seizoen geleden. De ploeg van trainer Rody van Hemert ging op eigen veld met 2-4 onderuit tegen Zuidland, dat vorig seizoen nog in de tweede klasse acteerde.

door Cris Rolandus

HOOGVLIETPijnlijk was vooral dat de Hoogvlieters een 2-0 voorsprong uit handen gaven. Met die stand hadden beide ploegen de kleedkamers opgezocht na het rustsignaal. "Maar ik vond ons toen al niet lekker in de wedstrijd zitten", vertelt Van Hemert. "In de eerste tien minuten was Zuidland beter, daarna hadden wij een goede fase van een kwartier en maakten we twee goals, maar ook in het laatste kwartier groeiden zij in het duel en werden wij, zo leek het, wat gemakzuchtig. We hadden het moeilijk, Zuidland zocht de duels en hanteerde veel de lange bal. Je voelde dat het duel allesbehalve gespeeld was."

Dat bleek al snel in het tweede bedrijf. "Binnen vijf minuten stond het 2-2. Ik heb er toen een extra verdediger bij gezet, want we speelden op papier aanvallend, maar Zuidland bleef eigenlijk gewoon de betere ploeg. Wij liepen achteruit en na de 2-3 en 2-4 stortte het bij ons helemaal in elkaar. We waren onherkenbaar, waren ook niet waakzaam in de tweede helft. Misschien komt het door de jeugdigheid, we speelden in ieder geval niet volwassen. Kijk, die jeugdigheid kan een wapen zijn, maar ook een valkuil", aldus Van Hemert.

Na drie duels in de derde klasse D heeft Rijnmond Hoogvliet Sport zes punten. Rhoon werd in de seizoenouverture verslagen (4-3) en vorige week moest ook VDL (1-0) eraan geloven. Rhoon boekte afgelopen weekend de eerste zege door Vierpolders overtuigend met 4-0 aan de kant te zetten. In de afdeling van Rijnmond Hoogvliet Sport en Rhoon is slechts één club nog foutloos na drie gespeelde wedstrijden. Kethel Spaland heeft nog het volle pond van negen punten. De koploper won zaterdag met ruime cijfers bij DVO '32 (0-3). Zuidland volgt op twee punten van de lijstaanvoerder. FC Vlotbrug is als enige ploeg zonder punten en dus hekkensluiter.

Meer berichten