De kinderen van Rooms-Katholieke Basisschool Meester Baars uit IJsselmonde laten vol trots hun zelfgemaakte lichtjes zien.
De kinderen van Rooms-Katholieke Basisschool Meester Baars uit IJsselmonde laten vol trots hun zelfgemaakte lichtjes zien. (Foto: )

'Ik ga dat niet snel vergeten!'

Het Discover Generation Festival vond vorige week voor het eerst plaats in Rotterdam Ahoy. Een festival dat kinderen kennis liet maken met techniek door middel van verschillende spellen en activiteiten. Het evenement werd georganiseerd door Shell met meer dan 30 partners. Veel Rotterdamse basisscholen hebben het evenement bezocht.

door Demi Meder

Rotterdam - Er was erg veel te zien op het Discover Generation Festival. En er was voor elk kind bovendien ook iets te doen. Zo kon je onder meer robot baby dinosaurussen kroelen, dansend energie opwekken in een silent disco, met een golfkarretje terug in de tijd en zelf een misdaad oplossen met de politie.

Maar dat was bij lange na niet alles. Een erg populair onderdeel was zelf autootjes in elkaar zetten die rijden op zout water. De kinderen haalden de onderdelen op en bouwden zelf een autootje die op een racebaan tegen elkaar konden racen. Kinderen konden zelfs prijzen winnen met sommige activiteiten. Met magneetvissen kon er elke dag een fiets gewonnen worden en elk uur werd er een prijs weggegeven. De activiteiten werden gegeven door verschillende partners van het evenement. Vrijwilligers van bijvoorbeeld Shell en partner Feyenoord hielpen mee op het evenement.

Scholen

Doordeweeks was het Discover Generation Festival alleen te bezoeken voor scholen. Bijna alle basisscholen op Zuid zijn naar het evenement geweest. Kinderen van Rooms-Katholieke Basisschool Meester Baars uit IJsselmonde waren aanwezig samen met hun juf. De 9-jarige Anouk voelde zich erg vereerd want zij had met haar klasgenoten gevoetbald tegen presentator en televisiebekendheid Buddy Vedder! "Ik vond het heel erg leuk dat hij dat met ons deed, ik ga dat niet snel vergeten." De 11-jarige Benedicte ontdekte ondertussen haar technische kant op het festival. "Ik heb lampjes gemaakt met mijn groep en kwam er achter dat het eigenlijk best makkelijk was voor mij", vertelde ze. "Ik heb de rest goed kunnen helpen en nu hebben we allemaal zelfgemaakte lampjes!" Niet alleen scholen uit Zuid maar ook uit de rest van Rotterdam en omgeving waren op het festival.

Organisator

Shell organiseerde het Discover Generation Festival. En dus was ook president-directeur Marjan van Loon elke dag aanwezig. "Elk jaar is het evenement weer een beetje anders, maar sommige activiteiten komen terug omdat ze erg populair zijn", licht de grote baas van Shell toe. "De toekomst is een erg belangrijk thema en kinderen komen hier zelfs met creatieve ideeën over duurzaamheid en de toekomst." Ze vindt het erg belangrijk dat kinderen al jong ontdekken wat techniek is. "In de techniek sector komt een steeds groter tekort aan studenten die dat werk willen gaan doen. Het is daarom belangrijk dat we ze al op deze leeftijd kennis laten maken met techniek. Op jonge leeftijd begint namelijk al de oriëntatie voor een later beroep die ze kiezen. Wij helpen de kinderen daarmee."

Meer berichten