Kort nieuws

Week tegen eenzaamheid

Albrandswaard – De Week tegen Eenzaamheid is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij extra aandacht wordt gevraagd voor mensen die dreigen achter de geraniums te belanden. Dit vindt altijd plaats in de eerste week van oktober. In de gemeente Albrandswaard worden ook dit jaar weer leuke activiteiten georganiseerd.

Liefhebbers zijn tot en met donderdag tussen 10.00 en 11.30 uur van harte welkom voor een kopje koffie bij het Boerderijtje in de Klepperwei, Zwaluwlaan 1 Rhoon. Leuk om te vermelden is ook dat 11 oktober een groepje ouderen uit de Klepperwei naar de Julianaschool gaat om met de kinderen in gesprek te gaan over onderwijs van vroeger. Ze gaan ook samen tekenen, het gaat hier om 10 ouderen en 30 kinderen.

Sport- en spelmiddag

Albrandswaard - Op woensdag 16 oktober organiseert het jongerenwerk i.s.m. de Buurtsportcoach van Stichting Welzijn Albrandswaard de eerste editie sport- en spelmiddag. Alle kinderen uit groep 7 en 8 die sportief bezig willen zijn, zijn vanaf 14.00 uur welkom in de gymzaal van Portland, de Beurs 41 in Rhoon. De activiteit zal elke derde woensdag van de maand plaatsvinden en staat in het teken van elkaar ontmoeten en lekker bewegen. Kinderen hoeven zich niet aan te melden. Voor meer informatie ga naar www.jongerenwerkalbrandswaard.nl of www.albrandswaardactief.nl

Restaurant De Ontmoeting

Albrandswaard - Eens een avondje koken overslaan en tegelijkertijd wijkgenoten ontmoeten? De gastvrouwen heten iedereen van harte welkom in restaurant de Ontmoeting op donderdag 10 oktober in Rhoon-Portland. Voor € 10,00 kunnen bezoekers genieten van het volgende menu:

Voorgerecht; Groentesoep met mini broodje en boter. Hoofdgerecht; Stamppot boerenkool, spekblokjes, rookworst en jus. Nagerecht; Vruchtjes met Slagroom. De maaltijd wordt afgesloten met een kopje koffie of thee.

Restaurant de Ontmoeting opent haar deuren om 17.30 uur. Om 18.00 uur zal het voorgerecht worden uitgeserveerd. Aanmelden is verplicht en kan bij Stichting Welzijn Albrandswaard via 010-5018322. Adres: Wijkcentrum Portland, Hof van Portland 41, 3162 WK Rhoon.

Sams kledingactie

Hoogvliet - Ieder voorjaar en najaar organiseert Sam's Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Deze keer is er gekozen voor humanitaire hulp aan Jemen. De honderden vrijwilligers van Sam's Kledingactie zamelen, grotendeels, het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk. Op zaterdag 5 oktober konden mensen in Hoogvliet kleding en schoenen inleveren bij de Maria en Johannes onder het Kruis Kerk. Mensen die nog spullen willen inleveren kunnen voor meer informatie over het werk van Sam's Kledingactie, de projecten die zij ondersteunen en over wat er wel en niet mag worden ingeleverd terecht op www.samskledingactie.nl. Sinds het begin van het conflict in 2015 in Jemen blijft de humanitaire crisis verergeren. Jemenis worden geconfronteerd met meerdere crises, waaronder gewapende conflicten, migratie, hongersnood en uitbraken van ziekten. Dit heeft geleid tot de grootste humanitaire ramp in de wereld. Ongeveer 80% van de bevolking - 24,1 miljoen mensen - heeft behoefte aan humanitaire hulp, waaronder 14,3 miljoen mensen die in levensgevaar zijn. Hier is noodhulp nodig om een grote dreigende catastrofe te voorkomen.

Van der Schee bij Steevast

Rhoon - Nelleke van der Schee, geboren in Rotterdam, maar opgegroeid in Rhoon en opgeleid aan de Erasmus Universiteit is zondag 13 oktober te gast in het radio- info programma 'Steevast op Zondag' van RTV Albrandswaard. In het tweede (13.00-14.00) uur praat radiopresentator Jan Jongerius met deze schrijfster over haar debuutroman "Verbrand Verleden." Een boeiend verhaal over een zoektocht naar het verleden en de identiteit van mensen, die ontredderd waren na het bombardement op Rotterdam in mei 1940. Maar ook over liefde voor een moeder en over verzet en verlies wordt verhaald in deze roman. Een zoektocht die zich afspeelt in Rotterdam, maar ook in het Westland.

In het eerste (12.00-13.00) uur is er aandacht voor de actualiteit uit de regio en de komende evenementen. Met een keuze van diverse muziekstijlen tussen de nieuws en gesprek blokjes door is het goed luisteren via het internet www.rtvalbrandswaard.com, in de ether FM.107.1 en op de kabel van Albrandswaard (radio) Mhz 99.0Mhz en(tv) 28+ analoog en 12 digitaal ( Caiway). De herhaling van het programma is te horen op zondagavond van 22.00-24.00 uur.

Protestantse Kerk helpt

Poortugaal - De diaconie van de Protestantse kerk in Poortugaal houdt zich bezig met het bieden van hulp aan wie dat nodig heeft. Zij werken daarnaast aan een samenleving waar mensen minder snel uit de boot vallen. In het kerkelijk jaar 2019/2020 gaat de diaconie deze missie een 'boost' geven. Gekozen is voor 10 maandthema's. Elk thema kent 1 of 2 concrete acties om aan het thema invulling te geven. Deze thema's gaan binnen en buiten de kerk veel aandacht krijgen. De kerk hoopt dat de inwoners van Poortugaal willen meehelpen om deze acties tot een succes te maken.

In oktober is het thema 'goed gekleed', inzameling via Sam's Kledingactie, draagbare kleding en schoeisel. De verkoop daarvan levert geld op dat besteed wordt om de nood in rampgebieden te verlichten. In november inzameling voedsel voor de allerarmsten in Europa, met de Dorcas Voedselactie. Op zaterdag 9 november staat de diaconie daarvoor bij de Plus in Poortugaal. Via de Schoenendoosactie worden schoenendozen gevuld met speelgoed en basisbehoeften voor kinderen. CBS de Parel helpt mee. Tijdens de schoenendoosdienst op 3 november in de Dorpskerk worden alle dozen verzameld en de actie afgerond.

Meer berichten