Het moment waarop burgemeester Aboutaleb Annie Ras publiekelijk noemt, roemt en eert. "Annie had hierbij aanwezig moeten zijn' aldus een emotioneel bewogen Aboutaleb. Foto: Joop van der Hor
Het moment waarop burgemeester Aboutaleb Annie Ras publiekelijk noemt, roemt en eert. "Annie had hierbij aanwezig moeten zijn' aldus een emotioneel bewogen Aboutaleb. Foto: Joop van der Hor (Foto: Joop van der Hor)

Aboutaleb eert Annie Ras bij heropening Maastunnel

ROTTERDAM - 'Fijn dat u er vanavond allemaal bij bent, maar 1 mens mis ik hier en dat is de enkele dagen geleden overleden mevrouw Annie Ras' zo sprak burgemeester Aboutaleb afgelopen zaterdagavond bij de heropeningshandeling aan de zuidzijde van de tunnelingang.

'Annie was in 1942 het eerste meisje dat door de tunnel naar de andere kant is gelopen en ze heeft meer gedaan voor de samenleving en voor de stad. Betrokken bij Buurt Bestuurt, huurdersvereniging en Opzoomer Mee. Ze leverde haar rijbewijs vrijwillig bij mij persoonlijk in toen autorijden niet verantwoord meer was. Mag ik een applaus voor het Maastrunnelmeisje Annie Ras' aldus een duidelijk bewogen burgemeester die daarna het sein gaf voor de heropening door samen met wethouder Arjan van Gils in een oldtimer van zuid naar noord te rijden. Annie zelf zou hebben geglommen van trots. Op 29 september overleed deze sociaal betrokken vrouw op 87-jarige leeftijd. Even voor de toespraak droeg Joop van der Hor, goede vriend van Annie, een door haar geschreven gedicht voor op het grote podium waar even later ook Wim Kerkhof van de Amazing Stroopwafels Annies heldendaden roemde en het nummer 'de Maastunnel' aan haar opdroeg.

Meer berichten