Gospelkoor Releigh geeft een avondvullend programma met Messiah The Musical.
Gospelkoor Releigh geeft een avondvullend programma met Messiah The Musical. (Foto: Gospelkoor Releigh)

On tour met Messiah The Musical

Gospelkoor Relight uit Poortugaal zal op 23 november a.s. 'Messiah The Musical' opvoeren in de Dorpskerk in Poortugaal. Met deze musical, dat het levensverhaal van Jesus vertelt, gaat Relight 'on tour'.

door Patricia van den Blink

Poortugaal - Herjet (41) van Zoest-Visser, werd op haar 14de lid en is nu 9 jaar voorzitter van Relight. "Ik heb op mijn 14e niet heel bewust voor gospel gekozen, wel voor Relight als christelijk koor. Ik zing heel erg graag en Relight bestaat uit een heel bijzondere groep mensen", vindt ze. Toch speelt het christelijke geloof een belangrijke rol voor haar. "Relight betekent letterlijk 'het vuur opnieuw aansteken'. Al zingend komt het geloof vaak heel dichtbij", vindt ze. "Wij hopen door ons zingen het vuur in mensen aan te wakkeren en brandende te houden, zodat het licht van Christus feller mag gaan schijnen."

Groot project

En nu staat dit bijzondere project op het programma. Meer dan een jaar heeft het koor aan de musical (geschreven en gecomponeerd is door dirigent van het Oslo Gospel Choir, Tore W. Aas) gewerkt en vertelt het levensverhaal van Jezus:van zijn geboorte tot aan zijn Hemelvaart. Het is een groot project. Herjet: "Messiah bestaat uit 21 Engelstalige nummers met een 'live gesproken' Nederlandse verhaallijn. Vorig jaar zomer zijn we begonnen met het instuderen van de liederen en vanaf januari hebben we toegewerkt naar de première op 18 mei in Langerak." Voor het instuderen kregen de koorleden gelukkig hulp. "Onze dirigente, Carine Schutte, speelde de verschillende partijen in, zodat iedereen thuis ook kon oefenen." Maar bij een musical hoort ook het ontwerpen van het decor, het lichtplan voor bij de uitvoeringen, staging (opstellingen per lied), de kleding en bij een enkel lied zelf choreografie. Herjet: "Annet, Saskia, Annelies en dirigent Carine(onze 'Messiah-commissie') hebben dit gezamenlijk van begin tot eind uitgedacht en op poten gezet. Ze hebben hier ontzettend veel tijd in gestoken." Voor Relight is deze musical erg bijzonder. "Tot nu toe hebben we vaak toegewerkt naar een concert of concours. En dan stopt het ook.weer. Nu doen we de Messiah vaker en dat geeft heel veel energie. Het geeft ook ruimte om steeds weer dingen te verbeteren of toch net even anders te doen", vindt ze. "We zijn met de Messiah echt 'on tour'. We hebben het nu twee keer uitgevoerd en er staan inmiddels voor dit jaar en volgend jaar nog drie uitvoeringen gepland." De koorleden en dirigente Carine kijken erg uit naar hun komende optreden dat op 23 november in Poortugaal zal plaatsvinden.

Uitvoering

Messiah The Musical vindt plaats op 23 november in de Dorpskerk, Kerkstraat 90 in Poortugaal. Toegang is gratis, Aanmelden is niet nodig. Aanvang: 19.30 uur.(De zaal is open vanaf 19.15 uur). Meer informatie: www.facebook.com/gospelkoorrelight.

Meer berichten