Stout altijd in touw voor Nikantes


Enrico was totaal overdonderd toen hij de Erasmusspeld in ontvangst nam van wethouder Sven de Langen
Enrico was totaal overdonderd toen hij de Erasmusspeld in ontvangst nam van wethouder Sven de Langen (Foto: Yvonne Schults)

Stout altijd in touw voor Nikantes

Totaal overdonderd was Enrico Stout toen hij bij Nikantes 5 oktober een Erasmusspeld ontving uit handen van de Rotterdamse wethouder Sven de Langen. Enrico's medebestuursleden, vrienden en familie hadden dit goed geheim gehouden. De heer De Langen: "Enrico ontvangt deze onderscheiding niet alleen voor 25 jaar vrijwilligerswerk bij Nikantes, maar voor zijn volledige inzet voor de Hoogvlietse sport. Hij is de kartrekker van veel projecten die bij Nikantes zijn gerealiseerd". Enrico (47) is sinds mei 1994 secretaris van korfbal- en jeu de boulesvereniging Nikantes (voorheen kv 't Waterschip) en sinds 2017 secretaris van Stichting Beachsporten. Deze week is hij Hoogvlieter van de week.

Door Yvonne Schults

Behalve secretaris is Enrico ook medebeheerder van het sportcomplex aan de Botreep waar Nikantes sinds 2006 gevestigd is. Alles bij elkaar neemt dit behoorlijk wat tijd in beslag naast zijn baan als Kwaliteitsmedewerker Sociale Zaken bij de gemeente Gouda, waar hij in 2020 al 25 jaar werkt.

Hoogvliet - Enrico: "Soms kost het werk bij Nikantes me 40 uur per week. Naast het notuleren van bestuursvergaderingen, mailafwikkeling en de ledenadministratie doe ik ook steeds meer aan PR (kranten en Social Media) en subsidie- en fondsenwerving. Zo heb ik me met mijn medebestuursleden ingezet voor een kantine en een scorebord in de sportzaal van Campus Hoogvliet. Ook hebben we speeltoestellen en een elektronisch scorebord gerealiseerd aan de Botreep en in 2017 een Beachcourt, samen met ETC en Yum. Op de dag dat Enrico de Erasmusspeld ontving, werden de tv-opnames uitgezonden van de SBS6-quiz Echt Waar?!, waarin Enrico met een team van Nikantes een bedrag van € 8.332,00 won. De opnames hadden 28 augustus plaatsgevonden, maar Enrico, de negen andere deelnemers en vijf supporters moesten een geheimhoudingsverklaring tekenen zodat ze niets zouden verklappen. Zijn dag kon dus niet meer stuk. Zeker als je weet dat door het winnen van dit bedrag de overkapping van een deel van de jeu de boules-banen binnen handbereik ligt. Binnenkort wordt de bouwvergunning aangevraagd voor de Boulesdrome. Dit wordt een groot, multifunctioneel gebouw dat over enkele jeu de boules-banen heen gebouwd wordt, waardoor het hele jaar jeu de boules kan worden gespeeld. Als de aannemer is gekozen, zal het gebouw er naar verwachting begin 2020 staan. Het afgelopen jaar heeft Enrico bij veel geldschieters gelobbyd voor fondsen om dit doel te realiseren. Zo heeft hij binnen een jaar €100.000,- bij elkaar gekregen. De Jeu de Boulesdrome kan met het extra geld van Echt Waar?! nu zelfs helemaal worden geïsoleerd, wat het gebruikscomfort extra vergroot. Water, elektriciteit en datakabels waren al begroot. Enrico's broer Peter maakt de bouwkundige tekeningen en een team van 15 knappe koppen bedenkt hoe dit gebouw eruit komt te zien. Vijf wijze heren uit dit team houden zich specifiek bezig met elektra en verlichting. De jeu de boulesclub van Nikantes speelt elke woensdag- en zondagmiddag van 13.00-16.00 uur. Behalve ouderen is er ook een groep 40-ers die regelmatig een balletje gooit. Als de Boulesdrome straks af is, spelen ze ook donderdagavond. Daarnaast kan het gebouw bijvoorbeeld worden gebruikt voor darten, handboogschieten, tafeltennis of indoor evenementen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden