SV Poortugaal heeft de smaak flink te pakken in de eerste weken van de competitie (foto: John de Pater)
SV Poortugaal heeft de smaak flink te pakken in de eerste weken van de competitie (foto: John de Pater) (Foto: john de pater)

SV Poortugaal op stoom in 1B

Na vier wedstrijden in de eerste klasse B zijn de voetballers van SV Poortugaal nog zonder puntenverlies. De ploeg van trainer Peter Klomp won afgelopen weekend thuis met 2-0 van VELO en blijft vooralsnog de trotse lijstaanvoerder. Een ongekende weelde voor de fusieclub die vorig seizoen lang onderin bivakkeerde.

door Cris Rolandus

POORTUGAAL – "Dit is wel boven verwachting", zegt Klomp, oud-trainer van RKDEO, Vitesse Delft, RKAVV, Jodan Boys en DSVP. De oefenmeester is bezig aan zijn eerste seizoen bij SV Poortugaal. "We doen het echt leuk, zijn vrijwel altijd wel de bovenliggende partij. Er zit kwaliteit in deze groep, dat is zo, maar vier keer winnen is knap. Deze competitie is sterk, dat zie je ook wel aan de uitslagen. De verschillen zijn vaak klein in de uitslagen."

En dus geniet Klomp van zijn eerste periode bij SV Poortugaal. "En van de eerste klasse B, ik heb een goede indruk van deze afdeling. Goede ploegen, of in ieder geval ploegen met goede voetballers. Dat is leuk om te zien. Alleen BVCB valt momenteel een beetje weg en ook Honselersdijk gaat het denk ik lastig krijgen dit seizoen. Wij wonnen daar ook ruim, de enige ploeg vooralsnog die eigenlijk helemaal geen weerstand kon bieden", aldus Klomp.

Doelstelling

SV Poortugaal is koploper in 1B met twaalf uit vier, maar doelstellingen bijstellen doet Klomp niet. "Nee, omdat we geen doelstelling hebben neergelegd", lacht hij. "Dus dat is makkelijk natuurlijk. Maar dat dit vertrouwen geeft staat vast. Nu is het wel zaak om dit vast te houden. We moeten de dingen blijven doen die wij goed kunnen, dan kan het alleen nog maar beter gaan. Aan de andere kant, de tegenstanders zitten natuurlijk ook niet stil. Wij zijn bovendien momenteel de te kloppen ploeg." SV Poortugaal gaat komende zaterdag op bezoek bij Forum Sport. Die club staat tiende in 1B met vier punten. De komende opponent van SV Poortugaal verloor afgelopen weekend nipt met 3-2 bij RVVH. Neptunus-Schiebroek is de naaste belager van Klomps team, met tien punten uit vier duels.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden