Het kunstenaarsechtpaar Maya en Vladimir Opara uit Moskou zijn via Boedapest per auto naar Nederland gekomen. Foto: Joop van der Hor
Het kunstenaarsechtpaar Maya en Vladimir Opara uit Moskou zijn via Boedapest per auto naar Nederland gekomen. Foto: Joop van der Hor (Foto: Joop van der Hor)

De Opara's veroveren Holland

Het Russische echtpaar Maya en Vladimir Opara uit Moskou zijn hard op weg Nederland te veroveren. Hun wapens bestaan uit verf, penseel, linnen, camera en een charme offensief met wodka en kaviaar.

REGIO - Zaterdag 19 oktober om 16.00 uur opent Yuri Uraksin, Eerste Secretaris van de Russische ambassade, in kunstenaarssociëteit Pulchri Studio aan het Lange Voorhout 15 in Den Haag, de tentoonstelling 'Imponerende Schoonheid'. Het is voor de derde keer dat de Russisch kunstenaar Vladimir Opara en zijn vrouw Maya hun werk in ons land exposeren. Vladimir Opara is in 1952 geboren in de Siberische industriestad Barnaul en staat bekend als een sociaal betrokken en geëngageerd kunstenaar, behorend tot de naoorlogse Russische Avant-Garde. In deze tot 10 november durende tentoonstelling worden fragmenten uit zijn vorige projecten getoond in combinatie met recent werk. De inspiratie voor het nieuwe werk is vorig jaar zomer opgedaan tijdens een rondgang langs tal van plekken in Rotterdam, Pernis, Heijplaat en Hoogvliet. Correspondent van deze krant Joop van der Hor, beeldhouwer Tineke Nusink en fotograaf Sjors Ribeiro Edison uit Rhoon namen het echtpaar mee langs o.a. de Maastunnel, de Hef, Spijkenisser- en Erasmusbrug, de havens en de petrochemische industrie in het Botlekgebied en Shell Pernis. De daarbij opgedane inspiratie komt dan ook zichtbaar aan bod in het werk van de Opara's.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden