Verbeter je Leefstijl met wandelen

Belangrijke voorwaarden om Leesftsijl veranderingen door te voeren zijn – bewuste keuzes maken, een doel hebben, actief bewegen, volwaardige voeding, rustmomenten nemen. Actief bewegen door bijvoorbeeld te wandelen in de buitenlucht is het momenteel helemaal. Fitter en vitaler worden, genieten van de natuur, sociale contacten maken of verstevigen het kan allemaal tijdens het wandelen.

Albrandswaard - Via Stichting SPAL is het mogelijk om meerdere malen per week aan een wandel gerelateerde activiteiten deel te nemen voor je fitheid, conditie, afslanken, sociale contacten. De activiteiten bestaan uit Sport Wandelen, Nordic Walking en daaraan gerelateerde oefeningen en onder leiding van leefstijlcoach, allround wandelsporttrainers en begeleiders. Het is 'meer' dan een ommetje maken, er wordt actief aan bewegen gedaan. Het is voor de meeste deelnemers hun wekelijks sport en beweeguurtje, hun doel om fit te worden en te blijven, sociale contacten te houden, een vast doel te hebben. De activiteiten vinden plaats vanuit het jongerencentrum aan de Albrandswaardsedijk nabij jachthaven Rhoon en in Barendrecht vanaf het Wijkcentrum de Waterpoort aan het Middeldijkerplein.

Donderdag en zondagmorgen is het mogelijk om als Nordic Walker of sportief wandelaar mee te doen aan een wandeling van ongeveer 1,5 uur waarbij er een afstand wordt afgelegd tussen de 7 en 8 km. Wekelijks wordt een andere route wordt gelopen. Vertrektijden zijn op donderdag 9.30 uur en zondag 10.00 uur vanaf het JCA centrum nabij jachthaven Rhoon. Op dinsdagavond in Barendrecht vertrektijd 19.00 uur

Woensdagmorgen om 9.30 uur worden er Nordic Walking en sportief wandeltrainingen gehouden in en rondom de Rhoonse Grienden. Tijdens deze trainingen wordt er gewerkt aan het verbeteren van de wandeltechnieken en er wordt aandacht geschonken aan het verhogen van de algehele lichamelijk fitheid en conditie.  Ook voor beginnende Nordic Walkers of die het willen leren is deze Beweeg je Fit training een goed middel. Om de week wordt er geoefend voor het Sportief Wandelen en de andere week voor het aanleren of verbeteren van de Nordic Walking technieken.  Nordic Walking stokken zijn zonodig aanwezig.  Na afloop wordt er in het JCA centrum koffie of thee gedronken en wat nagepraat.

Donderdag morgen om 11.30 uur wordt er gestart met een Beweeg je Fit extra groep. Extra aandacht voor mensen die moeten –willen gaan bewegen omdat ze overgewicht hebben, niet fit  zijn  of aan het revalideren zijn van b.v. een knie- of heupoperatie en langzaam aan willen beginnen met bewegen.  Wandelen in de buitenlucht met of zonder stokken voor mensen die denken dan ze het "normale" tempo nog niet aankunnen, af willen afslanken en of andere lichamelijk ongemak hebben zoals bijvoorbeeld diabetici of een chronisch ongemak hebben.  Het gaat in deze groep wat rustiger en met meer rustmomenten. Aad Wijntjes die deze extra groep begeleid is naast wandelsporttrainer ook leefstijlcoach. Meer informatie Aad Wijntjes  tel. 06-46226208 of www.sportbalans.nl voor Barendrecht via Anton Schering tel. 06-10262848.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden