Rody van Hemert: 'Jongens staan op'


Rijnmond Hoogvliet Sport boekte zaterdag de derde zege in de competitie, door FC Vlotbrug terug te wijzen (foto: John de Pater)
Rijnmond Hoogvliet Sport boekte zaterdag de derde zege in de competitie, door FC Vlotbrug terug te wijzen (foto: John de Pater) (Foto: john de pater)

Rody van Hemert: 'Jongens staan op'

De voetballers van Rijnmond Hoogvliet Sport hebben afgelopen weekend op eigen veld geen fout gemaakt tegen FC Vlotbrug. De ploeg van trainer Rody van Hemert was met 2-1 te sterk voor de promovendus, onderin de derde klasse D bivakkerend.

door Cris Rolandus

HOOGVLIET – De Hoogvlieters doen prima mee in de top van de competitie, met tien punten uit vijf duels en slechts twee punten minder dan de koplopers HBSS en CION. Eerstgenoemde club is komende weekend de tegenstander van Rijnmond Hoogvliet Sport. "Ja, wel bijzonder. Wesley Schouten speelt bij HBSS. Hij is mijn getuige geweest op mijn bruiloft en ik op de zijne", lacht Van Hemert, die sinds dit seizoen de scepter zwaait in Hoogvliet als opvolger van Klaus Lingen.

De jonge oefenmeester vindt dat Rijnmond Hoogvliet Sport op de goede weg is. "Met de week zie je het wel beter worden. Voetballen kunnen deze jongens wel, er zit veel voetbal in de ploeg, maar in de derde klasse wordt ook meer gevraagd. Veel strijd. Die strijd was er tegen FC Vlotbrug ook en zag ik eerder ook tegen VDL (1-0). Daar maken wij stappen in, want tegen Zuidland ging dat een aantal weken geleden nog hopeloos fout. In die wedstrijd gaven wij een 2-0 voorsprong weg (2-4)", aldus Van Hemert.

Uitstekend verdedigen

Tegen FC Vlotbrug kwam Rijnmond Hoogvliet Sport op een comfortabele 2-0 voorsprong. Lorenzo Kranenburg maakte de eerste, de tweede treffer kwam op naam van Rohaindrick Hooi. "Daarna misten wij nog grote kansen op een derde goal en hielden we FC Vlotbrug in de wedstrijd. Uiteindelijk werd het 2-1, maar daarna vind ik dat wij het uitstekend gedaan hebben verdedigend. Het is mooi om te zien dat spelers opstaan, dat hebben wij ook nodig", vindt de trainer van de nummer vijf van de derde klasse D. Achter HBSS en CION staan naast Rijnmond Hoogvliet Sport ook Kethel Spaland en OVV op tien punten. FC Vlotbrug staat voorlaatste met drie punten, Vierpolders is de hekkensluiter. De ploeg van trainer Paul Bestebreur verzamelde twee punten.

Het volledige programma in de derde klasse D voor komende zaterdag: OVV - VDL, Vierpolders - CION, Kethel Spaland - GHVV '13, SC Botlek - Rhoon, Zuidland - DVO '32, FC Vlotbrug - VFC en HBSS - Rijnmond Hoogvliet Sport. 'HBSS heeft een voetballende ploeg, wij ook, dus ik denk dat het een leuke wedstrijd kan worden", zegt Rody van Hemert, trainer van de Hoogvlieters. HBSS maakte afgelopen weekend geen fout. Bij DVO '32 werd met 2-0 gewonnen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden