Hockeyer Robbert Kemperman is één van de ambassadeurs van de verkiezing.
Hockeyer Robbert Kemperman is één van de ambassadeurs van de verkiezing. (Foto: )

Geef jouw clubheld op

Het geven van trainingen, bardiensten draaien, administratieve taken of het wassen van de teamshirts, niks is te veel voor de clubheld. Elke club heeft er wel één rondlopen; de vrijwilliger die zich moeiteloos inzet en onmisbaar is voor de club.

Albrandswaard/ Rotterdam - Ook dit jaar wil het AD in samenwerking met Rabobank, NOC*NSF, Kunstbende en LKCA de sport- en cultuurclubs een podium bieden en de clubhelden in het zonnetje zetten. Vanaf vandaag kan iedereen zijn of haar clubheld nomineren voor de titel 'Clubheld van het Jaar 2019' via www.clubheldvanhetjaar.nl. Dit kan voor de gemeente Albrandswaard, Pernis, Hoogvliet en Rozenburg. Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen, welke samen het grootste sociale netwerk van ons land vormen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken en waar talent opgeleid wordt. Samen bereik je meer dan alleen en daarom krijgen sport- en cultuurclubs in deze gemeentes in deze officiële verkiezing een podium aangeboden en worden clubhelden in het zonnetje gezet. Singer-songwriter Lucas Hamming en hockeyer Robbert Kemperman zijn beide ambassadeur van de verkiezing. Zij weten uit eigen ervaring hoe belangrijk en waardevol vrijwilligers zijn voor de vereniging.

Nomineren en stemmen

Vanaf vandaag tot en met zondag 10 november kan iedereen in de gemeente Albrandswaard zijn of haar clubheld nomineren op de website clubheldvanhetjaar.nl. Stemmen op de clubhelden kan vanaf maandag 28 oktober tot en met maandag 2 december. Hoe meer stemmen de clubheld krijgt, des te groter de kans dat hij of zij zich 'Clubheld van het Jaar 2019' mag noemen.

Uitslag en uitreiking

Op dinsdag 17 december komen alle provinciewinnaars bij elkaar en mag de club de deskundige jury in vijf minuten overtuigen waarom hun clubheld de titel verdient. Na de pitches overlegt de vakjury kort en wordt bekendgemaakt wie zich 'Clubheld van het jaar 2019' mag noemen en een groot gratis feest mag organiseren voor de hele club.

Meer berichten