Kaarsjes branden, muziek luisteren, kaartjes sturen, ontmoeten en herdenken staan centraal tijdens de 3e Lichtjesavond, die wordt gehouden op 2 november in Stadspark Hoogvliet
Kaarsjes branden, muziek luisteren, kaartjes sturen, ontmoeten en herdenken staan centraal tijdens de 3e Lichtjesavond, die wordt gehouden op 2 november in Stadspark Hoogvliet (Foto: Yvonne Schults)

Voor wie steek jij een kaarsje aan 2 november?

De laatste jaren wordt steeds meer aandacht besteedt aan het herdenken en vieren van het leven van dierbare overledenen. Dit gebeurt bijvoorbeeld door samen te zijn, kaarsjes te branden en te luisteren naar muziek. Na de grote belangstelling tijdens de Lichtjesavond vorig jaar wordt dit jaar voor de derde keer op 2 november een Lichtjesavond georganiseerd door enkele nabestaanden samen met Uitvaartzorg Hoogvliet.

Door Yvonne Schults

Hoogvliet - Deze avond begint zaterdag om 19.00 uur in het Stadspark tegenover de Dorpskerk in Hoogvliet en is bestemd voor iedereen die hier behoefte aan heeft. Na het ontsteken van het licht kan men samen een kaarsje branden om iemand te herinneren, iemand liefde, geluk en gezondheid te wensen of steun te bieden bij ziekte of welk moment dan ook. Zomaar even stilstaan, een moment voor jezelf of juist specifiek voor iemand anders.

Herdenken en ontmoeten

Onder het genot van een kopje verse koffie of thee met iets lekkers erbij ontmoeten mensen elkaar in een ontspannen sfeer met mooie muziek. Op 2 november is er ook gelegenheid om gratis een kaartje te sturen aan iemand die dat nodig heeft. Na een ingrijpend verlies of ingrijpende gebeurtenis is het belangrijk dat mensen in gesprek blijven en dat de namen van overledenen genoemd blijven worden. Mensen staan stil staan bij het leven en geliefden die daar deel van uit maken of deel van uit gemaakt hebben.

Tot slot

Om 20.15 uur wordt een gedicht voorgedragen ter afsluiting van deze bijzondere bijeenkomst en om 20.30 uur is de avond ten einde. De locatie voor deze bijeenkomst is wederom het Stadspark in Hoogvliet, tegenover de Dorpskerk (aan de Achterweg 12). Dit is van oudsher de locatie waar mensen samen kwamen in tijden van vreugde en verdriet. Meer info over de lichtjesavond vindt u op: www.iksteekeenkaarsjeaanvoor.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden