Wereldberoemde fluitiste Lucie Horsch geeft concert in de Nederlands Hervormde Kerk van Rhoon.
Wereldberoemde fluitiste Lucie Horsch geeft concert in de Nederlands Hervormde Kerk van Rhoon. (Foto: )

Concert Lucie Horsch in kerk Rhoon

Op zaterdag 23 november zal de wereldberoemde fluitiste Lucie Horsch een concert geven in de Nederlands Hervormde Kerk van Rhoon. Zij geeft dit concert samen met LUDWIG, een ensemble dat onder leiding staat van violiste Cecilia Bernardini. De titel van het concert is Lucie in het Klooster en er wordt muziek uitgevoerd van onder andere Vivaldi, Telemann en Quentin. Het concert begint om 20.30 uur en kaarten (à € 20,-) bestellen kan via de website www.klassiekinrhoon en bij de voorverkoopadressen: ThéCafé, Julianastraat 57 en Wijnhuis Rhoon, Strawinskiplein 6. Na afloop van het concert (rond 22.00 uur) is er een Meet en Greet (met borrel) in het Wapen van Rhoon.

Albrandswaard - Lucie Horsch is pas 20 jaar oud maar heeft al een prachtige staat van dienst. In 2013 werd zij in het televisieprogramma "De avond van de jonge musicus" verkozen tot de beste jonge musicus van Nederland. Zij was ook de jongste muzikant bij dit concours.

Door haar winst mocht zij in 2014 Nederland vertegenwoordigen bij het Eurovision Young Musicans in Keulen. Daarnaast kreeg zij een Edison voor haar debuutalbum Vivaldi. Lucie Horsch komt uit een muzikale Amsterdamse familie. Beide ouders van Horsch zijn cellisten. Haar vader Gregor Horsch is de eerste solocellist in het Koninklijk Concertgebouworkest. Haar broer speelt viool.

Negen jaar

Eerst volgde Lucie Horsch blokfluitlessen aan de Amsterdamse muziekschool. Op haar negende speelde ze als solist op het Kinderprinsengrachtconcert. Vanaf 2011 studeerde ze blokfluit aan de Sweelinck Academie voor jong talent aan het Conservatorium van Amsterdam bij Walter van Hauwe. Daarnaast studeerde ze piano bij Marjés Benoist.

In 2012 won Horsch het Prinses Christina Concours (klassiek), en in 2013 de De Avond van de Jonge Musicus. Door die laatste winst mocht Lucie meedoen aan het Eurovision Young Musicians 2014 als Nederlandse vertegenwoordiger. Inmiddels studeert zij blokfluit aan het Amsterdams conservatorium, en studeert ze piano bij Jan Wijn. In 2016 kreeg Lucie Horsch de Concertgebouw Young Talent Award uitgereikt.

Kinderkoor

Lucie Horsch zingt ook. Zo was zo onder meer zeven jaar lid van het Nationaal Kinderkoor. Daar werd zij gedirigeerd door onder meer Sir Simon Rattle, Mariss Jansons en Jaap van Zweden. Sinds 2016 krijgt zij zangles. In 2016 werd haar debuut-album ''Vivaldi'' uitgebracht. In 2019 kwam haar album ''Baroque Journey'' uit met barokmuziek uit Europa.

Het concert in Rhoon zal zij geven samen geven met LUDWIG, een ensemble dat onder leiding staat van de violiste Cecilia Bernardini. Al eerder stonden dit collectief en de supergetalenteerde blokfluitiste samen op het podium. In november en december 2019 toert het programma Lucie in het Klooster door Nederland. In het Klooster vindt zijn inspiratie in het Ospedale della Pietà in Venetië, waar weesmeisjes een religieuze en muzikale opleiding genoten.

Vivaldi

Vivaldi was als muziekdocent aan de Ospedale verbonden en componeerde veel van zijn muziek voor de getalenteerde meisjes. Vanuit heel Europa reisde publiek aan om ze te horen spelen. De meisjes stonden achter een houten afscheiding of op de balkons, onzichtbaar voor het publiek, om de hemelse muzikale ervaring niet te laten verstoren door aardse gedachten. Anno 2019 zijn de tijden veranderd, maar de herinnering aan de Ospedale-concertpraktijk nodigt uit tot experiment.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden