Jacqueline Leenheer, Esmee van Schaardenburg, Kevin Ottervanger, Jeannette Leenheer, Richie Eijkelhof, (zus van Joran) Danique Kweekel, Merlijn Remmig.
Jacqueline Leenheer, Esmee van Schaardenburg, Kevin Ottervanger, Jeannette Leenheer, Richie Eijkelhof, (zus van Joran) Danique Kweekel, Merlijn Remmig. (Foto: Sjors Ribeiro Edison)

Filmmaker Merlijn winnaar van Jong Talent Albrandswaard-prijs 2019

Gelukkig, ze zijn er nog. Dit jaar hebben zich meer getalenteerde jongeren gemeld dan voorgaande jaren voor de Jong Talent Albrandswaard-prijs. De gemeente Albrandswaard mag best trots zijn op de jongeren in Albrandswaard. De uitreiking van de hoofdprijs en de bijbehorende Jeannette Leenheer Bokaal heeft donderdag plaats gevonden.

Albrandswaard - In de speciaal daarvoor omgetoverde bedrijfsruimte van 'JLB' (Jacqueline Leenheer Beheer BV) in Hoogvliet kwamen alle genodigden in een gezellige ambiance de avond beleven. De stichting bestaat tien jaar, reden voor het bestuur om wat extra's te doen. Er werden dit keer maar liefst 5 genomineerden aangewezen, te weten 1 talent -2 doorzetters- en 2 aanmoedigingsprijzen en de te winnen geldbedragen werden opgehoogd. Het was Jacqueline Leenheer die een presentatie hield over de Stichting JTA, een film liet zien over alle genomineerden tot nu toe en de prijzen uitreikte.

Filmmaker

Filmmaker en regisseur Merlijn Remmig uit Rhoon is winnaar geworden van de Jong Talent Albrandswaardprijs 2019. De bokaal werd voor de laatste keer uitgereikt door naamgeefster Jeannette Leenheer. Daarbij hoort een mooie geldprijs van €1.500,- ter besteding op het gebied van het talent. Merlijn kan dat goed gebruiken als hij voor zijn filmwerk op de set spullen en apparatuur moet inhuren voor camera en crew.

Op de Facebookpagina van Merlijn Remmig kunnen geïnteresseerden een indruk krijgen wat deze getalenteerde jongere uit Rhoon allemaal doet. Daar zijn videoclips en korte filmprojecten te zien.

https://www.facebook.com/merlijn.remmig

Awards

Merlijn is begonnen als acteur, maar stapte op zijn 12e over naar het vak van filmmaker. Achter de schermen werken vereist veel inzicht, discipline en coördinatie. Het is teamwork. De pas 16-jarige Merlijn doet het zeer verdienstelijk, hij won onder andere in Amerika en Nigeria al awards in 48-uurs films en studentenfilms. Zijn film "Rotterdwang" is zijn meest recente werk.

Badminton

De doorzettersprijzen gingen naar Esmee van Schaardenburg (judoka) en Joran Kweekel (badmintonner, wereldranglijst 140), Allebei bedrijven zij een "kleine" sport waarin niet veel sponsorgeld beschikbaar is. Desondanks is hun inzet gigantisch: dagelijkse ondergaan zij zware trainingen en proberen ze zelf in de resterende tijd wat bij te verdienen. Daarnaast volgt Esmee een pittige HBO-studie. Die combinatie maakt dat zij een zeer intensieve sportcarrière beleven.

Beide sporters moeten, omdat ze voor Nederland uitkomen, veel reizen. Sowieso om te trainen op Papendal en in eigen regio, maar ook omdat zij vaak deelnemen aan internationale toernooien. Wellicht kan deze prijs een zetje geven op weg naar een toppositie. Esmee is Nederlands kampioen (-21 jr) en behaalde al 3e prijzen in de European cup. Op de website https://www.filmindustry.nl/profielen/view/1112706

Ambitieuze DJ

De jongste deelnemer Kevin Ottervanger (DJ) sleepte de aanmoedigingsprijs in de wacht. Kevin is een ambitieuze dj die menig feest aan elkaar kan mixen. Hij wil de prijs graag besteden aan dj-lessen . De 16- jarige Richie Eijkelhof ( gitarist en zanger) kreeg de andere aanmoedigingsprijs.

Richie is nog maar kort bezig, maar hij zingt en speelt nu al de sterren van de hemel. Hij wil van het geld graag meer gitaar- en zangles nemen en opname- apparatuur kopen. Zijn ambitie is namelijk om van muziek zijn beroep te maken.

Toppers

Overeenkomst tussen de talenten is de grote passie die zij hebben, het doorzettingsvermogen en de zeer betrokken familie die hen steunt. "We kunnen terugkijken op een tien geweldige jaren waarin veel Jonge Talenten uit Albrandswaard een podium en een financieel steuntje in de rug konden krijgen.

Afgelopen donderdagavond werd maar weer duidelijk hoe zeer we deze talenten moeten koesteren, ook in Albrandswaard. Laten we niet vergeten: Talenten van nu zijn immers de toppers van morgen."

Meer berichten