Rhoon ging afgelopen weekend nipt onderuit tegen Kethel Spaland, de gasten waren met 1-2 te sterk voor de thuisclub (foto: John de Pater)
Rhoon ging afgelopen weekend nipt onderuit tegen Kethel Spaland, de gasten waren met 1-2 te sterk voor de thuisclub (foto: John de Pater) (Foto: )

Punten sprokkelen voor Rhoon

Ronard Venekamp hoopte met de voetballers van Rhoon weg te blijven van de onderste plaatsen in de derde klasse D deze voetbaljaargang. Vorig seizoen bivakkeerde zijn ploeg lang in de onderste regionen - uiteindelijk eindigde Rhoon nog knap achtste - en was het lang vechten tegen degradatie. Realiteit na zeven duels dit seizoen is dat Rhoon opnieuw punten moet sprokkelen. Venekamps team staat elfde met vijf punten.

door Cris Rolandus

RHOON "Het gaat moeizaam", geeft de trainer van de derdeklasser toe. "We hebben geen wedstrijd in dezelfde samenstelling kunnen spelen. Door blessures, spelers die op vakantie gaan. Dat maakt het niet makkelijker, al vind ik dat wij onszelf in bepaalde wedstrijden wel te kort hebben gedaan. In de laatste twee duels bijvoorbeeld. Afgelopen zaterdag tegen Kethel Spaland (1-2) en een week eerder bij SC Botlek (1-1). In die wedstrijden zat er meer in voor ons, vind ik."

Het lijkt voor Rhoon opnieuw een lange strijd te worden in de derde klasse D. "En deze competitie is sterker dan die van vorig seizoen", doelt Venekamp op het ontbreken van een echt zwakke broeder in de afdeling. Vorig seizoen eindigde Piershil puntloos onderaan en was ook Pernis niet sterk. "Dat is dit jaar wel anders. Ik denk dat drie a vier ploegen om het kampioenschap gaan strijden, de clubs daaronder zijn allemaal wel aan elkaar gewaagd. Daar zit niet gek veel verschil tussen."

Tegen Kethel Spaland ging Rhoon afgelopen weekend onderuit, het werd 1-2 voor de bezoekers door twee goals in de slotfase. "In het eerste uur speelden wij goed voetbal en een kwartier voor tijd kwamen wij zelfs nog op een 1-0 voorsprong. Ik dacht dat Vincent Kroon die goal maakte, maar hoorde later dat het een eigen doelpunt was. Vervolgens geven we het toch weg, wij hadden wel moeite met de behendige voetballers van Kethel Spaland", aldus Venekamp. Ruben de Vries maakte de gelijkmaker en Remco Wuister was verantwoordelijk voor de winnende treffer. Rhoon weet als nummer elf drie clubs onder zich. SC Botlek, FC Vlotbrug en hekkensluiter Vierpolders.

Meer berichten