Foto: Rolf Gummel

Blues op Zondag met Joey Blu & The BlueZbone

Op zondag 10 november organiseert de commissie Muziek op Rhoon van de Stichting Kasteel van Rhoon in de serie "Blues op Zondag" wederom een sfeervol optreden. Als derde in een reeks van acht optredens spelen deze zondagmiddag Joey Blu & The BlueZbone in de Empirezaal.

Rhoon – Joseph Bowie a.k.a. Joey Blu is de oprichter van de legendarische band Defunkt . Al meer dan 45 jaar heeft hij opgetreden en opnames gemaakt in verschillende genres van free-jazz, Big Bands en kleine ensembles. Hij trad op als speciale gast bij verschillende artiesten, waaronder Sean Kuti, Pee Wee Ellis, Anthony Joseph, Sam Rivers, Henry Threadgill, Cecil Taylor, Doctor John, Oliver Lake en meer.
Nu 14 jaar in Nederland, blijft Joe de erfenis van Defunkt voortzetten. Nu bezoekt Joe zijn roots in Blues & R & B uit zijn geboorteplaats St. Louis, waar hij optrad met Albert King, Oliver Sain, Fontella Bass, Etta James en later in Chicago met Little Milton en een stint met R & B-mentor Tyrone Davis als zijn bandleider .

Met gebroeders Jeffrey van Duffelen (drums), Sylvain van Duffelen (bas) vormt hij samen met de energieke gitarist Patrick van der Hoeven zijn 'roots-alter ego band' ... Joey Blu & BlueZbone, een NIEUWE St. Louis Chittlin 'Style Blues Band is geboren

Kaartjes voor Blues op Zondag zijn online via www.muziekoprhoon.nl te koop en ook bij ThéCafé Rhoon (Julianastraat 57) en het Wijnhuis Rhoon (Strawinskiplein 6) voor 12,50 euro per stuk. Indien niet uitverkocht worden er ook kaartjes aan de deur verkocht.

Laat je op deze gezellige zondagmiddagen verrassen door de beste (internationale) bluesartiesten. Let op: er wordt gespeeld in kroegopstelling, het is dus geen theaterconcert

Meer info en beeld op https://www.muziekoprhoon.nl/bluesopzondag/joey-blu-bluezbone.php

Meer berichten