De dames zetten er onder leiding van Aad Wijntjes flink de pas in, elke dinsdag vanaf het JCA. Wandelt u binnenkort gezellig met hen mee?
De dames zetten er onder leiding van Aad Wijntjes flink de pas in, elke dinsdag vanaf het JCA. Wandelt u binnenkort gezellig met hen mee? (Foto: Yvonne Schults)

Wandelen geeft je rust en ruimte in je hoofd

Drie jaar geleden is Aad Wijntjes van Spal op verzoek van Stichting Welzijn Albrandswaard gestart met een wandelclub die bedoeld is voor mantelzorgers. Het doel is deze mensen even uit de zorg te halen, samen de natuur in, bewegen en gezellig kletsen, even ontspannen tussen de zorgen door. Delen van je zorgen mag, maar hoeft niet. Ook als je even niet wilt praten, hoeft dat niet uitgelegd te worden, iedereen weet wat zorgen voor een ander inhoudt.

Door Yvonne Schults

Albrandswaard - Er wandelen ook een aantal andere geïnteresseerden mee, zij zijn ook van harte welkom. Mevrouw De Roon loopt bijvoorbeeld gezellig langs de Maas met haar schoondochter Lucilja. Lucilja is mantelzorger voor haar vader en heeft twee kinderen die extra aandacht nodig hebben. Best druk naast een baan, maar voor het wandelen maakt zij wekelijks tijd. Mevrouw De Roon is zelf geen mantelzorger, maar houdt wel van wandelen en gezelligheid. Achter hen lopen Joke (mantelzorger) en Rita (tot voor kort mantelzorger) die net als zij met de nordic walking stokken er flink de pas in zetten. Aad sluit de rij, samen met mantelzorgconsulent Heleen Visser. De mantelzorgers wandelen elke dinsdagmiddag met Aad van 13.00 tot 14.15 uur vanaf het JCA, Albrandswaardsedijk 180, Poortugaal. Na afloop drinkt de groep gezellig nog een kopje koffie of thee met elkaar. De samenstelling van de groep is en ook het aantal deelnemers wisselt. Bent u ook mantelzorger en heeft u zin om aan te sluiten, dan kunt u met een strippenkaart van €10,- meelopen. Elke keer gaat er een stripje af wanneer u meewandelt, heel laagdrempelig en zonder verdere verplichtingen. Nordic walking stokken kunt u lenen. Meer informatie over deze wandelclub of andere activiteiten over het steunpunt Mantelzorg? Bel of mail Heleen Visser, Consulent Mantelzorg SWA via telefoon nummer 010-5018322 of e-mail mantelzorg@welzijnalbrandswaard.nl. Ook vindt u informatie op www.sportbalans.nl, kopje Mantelzorg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden