met video

Repair Café Pernis gratis toegankelijk

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Dat kan van alles zijn: kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Er zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en– vaardigheden op allerlei terreinen. Roel van Deursen nam een kijkje in Pernis.

Pernis - Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Je kunt ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen.
Op 9 november was Repair Café Pernis geopend. Vrijwilligers waren bezig met een Senseo apparaat, een koekoeksklok en een kleine elektrische open haard. Een naaister repareerde kleding en een fietsenmaker maakte een kleine jongen blij. Ook was een dame in Repair Café Kids bezig met twee jonge dames, die ze leerde breien. Dus...kapotte spullen niet direct weggooien, eerst langsgaan bij een Repair Café.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden