video

Blues op Zondag met Joey Blu & The BlueZbone

Op zondag 10 november organiseerde de commissie Muziek op Rhoon van de Stichting Kasteel van Rhoon in de serie 'Blues op Zondag' wederom een sfeervol optreden. Als derde in een reeks van acht optredens speelden deze zondagmiddag Joey Blu & The BlueZbone in de Empirezaal. Roel van Deursen nam een kijkje en maakte een videoverslag.

Rhoon - Joseph Bowie a.k.a. Joey Blu is de oprichter van de legendarische band Defunkt . Al meer dan 45 jaar heeft hij opgetreden en opnames gemaakt in verschillende genres van free-jazz, Big Bands en kleine ensembles. Hij trad op als speciale gast bij verschillende artiesten, waaronder Sean Kuti, Pee Wee Ellis, Anthony Joseph, Sam Rivers, Henry Threadgill, Cecil Taylor, Doctor John, Oliver Lake en meer. Nu, 14 jaar in Nederland, blijft Joe de erfenis van Defunkt voortzetten. Nu bezoekt Joe zijn roots in Blues & R & B uit zijn geboorteplaats St. Louis, waar hij optrad met Albert King, Oliver Sain, Fontella Bass, Etta James en later in Chicago met Little Milton en een stint met R & B-mentor Tyrone Davis als zijn bandleider .

Met gebroeders Jeffrey van Duffelen (drums), Sylvain van Duffelen (bas) vormt hij samen met de energieke gitarist Patrick van der Hoeven zijn 'roots-alter ego band' Joey Blu & BlueZbone, een nieuwe St. Louis Chittlin 'Style Blues Band is geboren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden