Video's Roel van Deursen

Zoektocht naar de Maastunnelpont

Fietsers en voetgangers krijgen 7 maanden achtereen het heen & weer van de Maastunnel en dat nog gratis ook! Roel van Deursen en Joop van der Hor gingen op zoek naar de pont.

Rotterdam - Op vrijdag 15 november is de renovatie van de fiets- en voetgangerstunnel van start gegaan. Beide tunnelbuizen zijn voor de gebruikers afgesloten. Ook de karakteristieke ventilatiegebouwen en  de historische entreegebouwen worden in deze periode opgeknapt. Omrijden via de Erasmusbrug is niet perse nodig. Wie van Zuid naar Noord en vice versa wilt kan gratis gebruik maken van een echte veerpont.

Zoeken
Het is wel even zoeken naar de veerpont. Bij de inmiddels gesloten entree van de wielrijders tunnel staan geen verwijsborden en bij de nabij gelegen aanlegsteiger leidt het aldaar staande aankondigingsbord voor verwarring. Veel forenzen en nieuwsgierigen wisten het letterlijk niet waar ze het moesten zoeken.  Joop van der Hor en videograaf Roel van Deursen gingen op onderzoek uit !

Gedurende de gehele renovatie is er iedere twintig minuten een gratis overtocht tussen de Sint-Janshaven in Charlois naar de Sint-Jobshaven aan de noordkant. Per dag maken tussen de zes- en zevenduizend fietsers hiervan gebruik. De eerste boot vertrekt 's ochtends om 6:20 uur van Zuid naar Noord en de laatste vaart om 23:30 uur in omgekeerde richting.


 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden