Havendienst en Eendracht redden de Stoomboot
Havendienst en Eendracht redden de Stoomboot (Foto: Niko Kok)

Sint heeft motorpech bij aankomst in Pernis

Zoals elk jaar stonden er aan de Pernisse waterkant weer honderden kinderen te wachten op de aankomst van de goedheiligman. De stoomboot met de Sint en al zijn pieten was al in zicht toen plotseling de motor uitviel. Als gevolg daarvan dreef het uit Spanje afkomstige vaartuig enige tijd stuurloos midden op de Nieuwe Maas.

Pernis - Via de marifoon werd een noodsignaal verzonden dat werd opgepikt door een in de buurt varende boot van de Havendienst. Ook een boot van de Roeiersvereniging Eendracht schoot te hulp waarna er een sleeptros werd overgebracht en de stoomboot tot opluchting van alle kinderen naar het steiger werd gesleept. Daar wachtte de Sint een warm welkom van de gebiedscommissievoorzitter en de burgemeester terwijl het uit zwarte pieten bestaande orkest voor de muziek zorgde.

Op zijn tocht van het steiger naar de wachtende koets schudde de Sint vele kinderhanden en ging hij, net zoals de vele pieten die hem vergezelden honderden keren op de foto. Daarna volgde er, voorafgegaan door de muziek een rondrit door het dorp die eindigde bij de muziektent op het Arie den Arendplein waar gebiedscommissievoorzitter Rob v.d. Meer hem nogmaals verwelkomde. ’s Middags was er nog een drukbezocht kinderfeest in het Zweetdruppeltje bij de Speeltuinvereniging Pernis waar de Sint natuurlijk ook zijn opwachting maakte.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden