Henk Dirven doet met SSS uit Klaaswaal in de top van de zaterdag derde klasse C mee (archieffoto: John de Pater)
Henk Dirven doet met SSS uit Klaaswaal in de top van de zaterdag derde klasse C mee (archieffoto: John de Pater) (Foto: john de pater)

Plezier is terug bij Henk Dirven

Na een mislukt seizoen bij SV Poortugaal, dat vroegtijdig werd beëindigd door de club, heeft trainer Henk Dirven het plezier weer teruggevonden als trainer van SSS. Een vereniging die hij kent, want de oefenmeester was voor zijn avontuur bij fusieclub SV Poortugaal, al een jaar de eindverantwoordelijke in Klaaswaal.

door Cris Rolandus

POORTUGAAL Met SSS doet Dirven mee in de top van de derde klasse C. Nieuwerkerk, OSV Oud-Beijerland en SSS voeren de ranglijst aan met negentien punten. 's-Gravendeel volgt op slechts twee punten van dat drietal. "Ik denk dat vijf a zes clubs de kwaliteit hebben om voor de titel te gaan", aldus de trainer van SSS, die Nieuwerkerk afgelopen weekend de eerste periodetitel zag grijpen door het inhaalduel met IJVV de Zwervers (3-1) te winnen. De terugkeer bij SSS voelde afgelopen zomer vertrouwd voor Dirven. "Ik ken de vereniging, de mensen, alleen de helft van de spelersgroep van toen is weg. Daar zit 'm de grootste verandering in. Dat was even zoeken, maar is ook weer snel gegaan", geeft hij aan.

"Bij SV Poortugaal heb ik dat goede gevoel helaas nooit gehad. Voor mij geen leuke periode, al vind ik SV Poortugaal echt een club met potentie." Na de degradatie van vorig seizoen doet SSS het goed een niveau lager, met negentien punten uit acht duels. "In een leuke afdeling, met leuke clubs met vaak mooie accommodaties. Het is een uitdagende competitie." SSS, OSV Oud-Beijerland en 's-Gravendeel, de drie verenigingen uit de Hoeksche Waard zitten elkaar bovenin 3C op de hielen. "Maar een echte rivaliteit voel ik niet tussen de clubs. Die strijd is er niet, maar het is wel leuk voor de mensen eromheen denk ik." Dirven wil met SSS snel terugkeren naar de tweede klasse. "Liefst op de snelste manier, via een kampioenschap, maar we moeten sowieso nacompetitie spelen. Dat kan ook, want de kwaliteit zit in de groep. Ook in de breedte. Voldoende inhoud om het lang vol te houden. Maar we hebben voldoende serieuze kandidaten. Nieuwerkerk, VVOR, Zwarte Pijl en OSV Oud-Beijerland en 's-Gravendeel verrassen mij ook."

Koploper

De oude club van Henk Dirven, SV Poortugaal, is de trotse koploper van de zaterdag eerste klasse B. Na acht gespeelde wedstrijden heeft de lijstaanvoerder 21 punten, één meer dan naaste belager Neptunus-Schiebroek. Daarachter valt een gat naar nummer drie Brielle, dat veertien punten heeft. Komende zaterdag gaat SV Poortugaal op bezoek bij Heinenoord, de nummer voorlaatst. In 3C krijgen Dirven met SSS het Rotterdamse VVOR op bezoek in Klaaswaal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden