Joris' kerstboom is te vinden in de bibliotheek van Rozenburg.
Joris' kerstboom is te vinden in de bibliotheek van Rozenburg. (Fotograaf: Stijn Ghijsen)

Deel jouw verhaal in Joris' Kerstboom

In de donkere decemberdagen is Joris' Kerstboom de ultieme ontmoetingsplaats. Iedereen krijgt de kans om een vriend, familielid of geliefde in het licht de zetten bij één van de Joris' Kerstbomen, die verspreid staan door heel Nederland. Op 11 stadspleinen, in circa 200 bibliotheken en in 31 Resto VanHarte-buurtrestaurants kun je iemand 'in het licht zetten' door een foto op te hangen in één van de Joris' Kerstbomen.

Rozenburg - Ook jij kunt iemand in het licht zetten en je verhaal delen in Joris' Kerstboom. Wil je ook jouw verhaal delen? Mail dan naar joriskerstboom@kro-ncrv.nl en vertel van wie jij een foto in Joris' Kerstboom wilt hangen.

Waarom is deze persoon belangrijk voor jou en waarom wil je hem of haar in het licht zetten? Wie weet, komt jouw verhaal in de tv-uitzending van Joris' Kerstboom. In de bibliotheek van Rozenbrug aan de Molenweg 20 staat ook zo'n boom. Joris Linssen: "Er begint een traditie te ontstaan rondom Joris' Kerstboom. De donkere decemberdagen zijn bij uitstek geschikt om extra stil te staan bij familie en vrienden. In de tien jaar dat we dit programma maken, heb ik gemerkt dat daaraan een enorme behoefte is.

Doordat we dit jaar op zoveel locaties aanwezig zijn, bieden we iedereen een kans om iemand in het licht te zetten. Joris' Kerstboom is een ontmoetingsplaats vol liefde en saamhorigheid."

Joris' Kerstboom heeft dit jubileumjaar zes uitzendingen. Op 14, 15, 16, 18 en 19 december worden vijf korte afleveringen uitgezonden rond de klok van 22.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 2. Op vrijdag 20 december is de hoofduitzending om 21.05 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

KRO-NCRV wil met bevlogen en optimistische programma's de samenleving prikkelen en inspireren om meer naar elkaar om te kijken. "Wij geloven in een liefdevolle samenleving waarin plek is voor iedereen. Een samenleving die draait om iets minder 'mij', en iets meer 'wij'."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden