Superhelden verrassen kleine helden in Sophia kinderziekenhuis.
Superhelden verrassen kleine helden in Sophia kinderziekenhuis. (Foto: Diane Schnelle (DiSi Fotografie))

Superhelden bezoeken kleine helden

Catwoman, Superman, Spider-man en Batman brachten op woensdag 13 november alweer voor het vijfde jaar een bezoek aan de kleine helden van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. In een bomvolle hal werden ze met veel enthousiasme beneden opgewacht door de kinderen, al dan niet zelf verkleed en/of geschminkt als hun favoriete held.

Rotterdam - Hoewel de Superhelden over ongekende krachten beschikken, was het vanwege het onweer onverantwoord om vanaf het dak al abseilend voor de ramen van de kinderen te verschijnen. Deze editie verliep dan ook iets anders dan voorgaande jaren. Maar niet getreurd, want ook binnen kunnen deze helden een mooie show opvoeren. De trukendoos werd dan ook volledig opengetrokken. De Superhelden kwamen al draaiend of ondersteboven twee aan twee naar beneden. Dit tot groot enthousiasme van de massaal aanwezige kleine helden, die maar naar boven bleven kijken. Moeder: "De Superhelden kwamen echt uit de lucht wat de kinderen super vonden. Top hoor."

Poseren

Eenmaal beneden was er uiteraard alle tijd voor het stellen van vragen en voor het poseren met jouw favoriete Superheld. Of natuurlijk met alle vier tegelijk! Daarnaast was het mogelijk een eigen masker te maken, eierkoeken te versieren of mee te doen met de kleurplaatwedstrijd. Ook kon je je laten schminken als jouw favoriete held.
De Superheldendag is een initiatief van Stichting MIJN HELD.

Abseilen

Oprichter René van Winden zag vijf jaar geleden allerlei beelden van Superheldenbezoeken aan kinderziekenhuizen in het buitenland en dacht: "waarom zie ik dit niet in Nederland?" Hij heeft vervolgens contact opgenomen met het Sophia Kinderziekenhuis en de jongens die abseilen van de Euromast (Height Specialists) en de rest is geschiedenis.

Jubileum

Dit jaar was de jubileumeditie waarbij in het kader van Wereldprematurendag ook de vroeggeboren (ex) kleine helden waren uitgenodigd. René: "Ook zij hebben in hun jonge leven immers al flink moeten strijden. Net als de huidige patiëntjes van het Sophia Kinderziekenhuis die nog speciaal op hun kamers werden bezocht door onze Superhelden." Met een knuffel als aandenken aan deze bijzondere dag waarop ze voor even de dagelijkse (medische) routine konden vergeten.

Stichting Mijn held

Stichting MIJN HELD organiseert ontmoetingen voor kleine helden met hun grote bekende of onbekende held. Kinderen die opgroeien in armoede, zieke kinderen, jonge mantelzorgers, kinderen die niet thuis kunnen wonen. Zij verdienen het om eens in het zonnetje te worden gezet. Niet omdat ze zielig zijn, maar juist omdat het jonge helden zijn! Van Chantal Janzen tot stewardess, van Mega Mindy tot kinderarts en van Dirk Kuyt tot chef-kok. Hun helden geven hen een geweldige herinnering en nieuwe energie waarmee ze verder kunnen (www.mijnheld.com).

Aanmelden

Iedere volwassene uit het netwerk van de kleine held, die het verdient om zijn/haar grote held te ontmoeten, kan hem of haar aanmelden. Ken je een mini held, die het verdient eens in het zonnetje te worden gezet en die het geweldig zou vinden om zijn/haar grote held te ontmoeten, dan kun je hem/haar bij ons aanmelden. Criteria zijn: de mini held in kwestie is ten tijde van de aanmelding minimaal 4 en maximaal 17 jaar oud. Het kind/de jongere in kwestie woont of verblijft in Nederland. De aanmelding dient te zijn ingediend door een volwassen derde. De grote held is Nederlands danwel verblijft regelmatig gedurende langere tijd in Nederland. MIJN HELD zet mini helden in het welverdiende zonnetje door voor hen een ontmoeting te organiseren met hun grote held. Daarnaast organiseert de stichting evenementen voor groepen stoere jongens en meiden met een heldenthema. "Hoewel we er in dit verband – onder meer door onze groep enthousiaste vrijwilligers en partners, ons uitgebreide netwerk en onze creativiteit – in slagen de kosten zo laag mogelijk te houden, zijn donaties van particulieren, rotaries voor ons onmisbaar. Aan onze ontmoetingen en evenementen zijn kosten verbonden.

Aanmelden en alle informatie op www.mijnheld.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden