Foto:

Eerste lampionoptocht Ghijseland een feestje!

Hans de Bruyn

,,We zijn erg blij en verrast. Het was echt boven verwachting en iedereen was enthousiast. We krijgen dan ook alleen maar leuke reacties.'' Aan het woord is Andrea Nabben die, samen met drie andere moeders, verantwoordelijk is voor de succesvolle herfst- en lampionwandeling van afgelopen vrijdag door het Ghijseland in Rhoon.

Rhoon - En een succes was het zeker. Bijna tweehonderd mensen, kinderen en volwassenen, namen vrijdagavond deel aan de eerste editie van deze wandeltocht die volgens de organiserende dames een traditie moet worden. De dames hebben dit initiatief genomen, omdat er nog niet zoveel georganiseerd werd in de wijk.

Tafereeltjes

"Volgend jaar gaan we dit zeker herhalen. Want niet alleen liepen er veel mensen mee met de lampionnenstoet door Ghijseland, er waren ook nog eens zo'n twintig families die iets leuks of feestelijks met de voortuin hadden gedaan. Allerlei soorten verlichting, grappige tafereeltjes, houtbranders en hier en daar werd zelf snoep uitgedeeld. En op twee adressen liepen we van de voortuin, langs het huis door de achtertuin weer naar buiten. Het was echt geweldig'', aldus Andrea.

Ook leuk was het 'bezoekje' aan het service-wooncentrum in de wijk. Daar liep de hele stoet dwars door het recreatiezaaltje, van voordeur naar achterdeur, met lampions in het donker tussen zeker zo'n 35 enthousiaste ouderen door. Het was daardoor echt een klein feestje voor jong en oud.

Samenzang

De vier dames hebben de smaak te pakken, de eerstvolgende activiteit staat ook al weer op stapel. In de dagen voor Kerst willen ze met de kinderen en natuurlijk de ouderen een samenzang houden in het service-wooncentrum.

De precieze datum is nog niet gekozen, maar waarschijnlijk wordt dat de zondag- of maandagavond voor kerstmis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden