Lokale acteurs spelen de hoofdrol in de musical 'Rolf'. Vrijdag worden twee Rolf-boeken gepresenteerd in het gemeentehuis van Albrandswaard. Foto: Joop van der Hor
Lokale acteurs spelen de hoofdrol in de musical 'Rolf'. Vrijdag worden twee Rolf-boeken gepresenteerd in het gemeentehuis van Albrandswaard. Foto: Joop van der Hor (Foto: Joop van der Hor)

Boekpresentatie verhalen van Rolf

In aansluiting op de musical Rolf (2007) en de ingebruikneming van de Rolf route (2018) worden op vrijdag 29 november om 15.30 uur in het gemeentehuis aan de Hofhoek de eerste twee boeken uit een serie van vijf Rolfboeken gepresenteerd en uitgereikt aan kinderburgemeester Zoë Luna Brasser.

door Joop van der Hor

ALBRANDSWAARD- Zoë wordt daarbij terzijde gestaan door burgemeester Jolanda de Witte van Albrandswaard en wethouder cultuur Mieke van Ginkel. Het zijn boeken voor de oudere jeugd en volwassenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de regio IJsselmonde. De verhalen gaan over de belevenissen van het zwervertje Rolf die opgroeit in een periode waarin de polders en het landschap zich binnen het huidige eiland IJsselmonde vormen, te weten het gebied van Hoogvliet tot aan Dordrecht. De inhoud is gebaseerd op o.a. archeologische vondsten en het erfgoed van de regio. De boeken zijn niet alleen voorzien van prachtige illustraties maar ook van QR-codes waarmee de lezer/kijker wordt verbonden met Oudheidkamers en Historische Verenigingen uit de omliggende dorpen en steden. Dit om meer kennis te verkrijgen van hetgeen zich in die tijd alhier afspeelde. Deel I: 'Rolf en de schoften van Scoonderloo' (1196) en deel II 'Rolf en de geest van Overmaesche' (1197) zijn geschreven door Ruud de Jong, de geestelijke vader en bedenker van de Rolfmusicals. De tekeningen zijn gemaakt door Hans Brouwer. Beide boeken worden, mede dankzij een subsidie van de Provincie Zuid-Holland, door de voorzitter van de Stichting Rolf, Erwin de Jongh, aan de twee burgemeesters, wethouders, raadsleden en andere genodigden in een klein programma gepresenteerd. Ook is de crew van de musical aanwezig. Zij zullen enkele liederen ten gehore brengen. Ook de welbekende patroon en beschermheer van de Heerlijkheid Rhoon, de heer Biggo van Duyveland is daarbij aanwezig.

VERKOOPPUNTEN BOEK

De boeken zijn vanaf 29 november te koop op diverse verkooppunten voor de prijs van 12.50 euro per stuk. De opbrengst is volledig bestemd voor de Stichting Rolf en zal worden gebruikt om de kosten te dragen van toekomstige Rolf-projecten. Voor de verkooppunten kan men terecht bij onder meer de Albert Heijn aan de Julianastraat in Rhoon, Primera Rhoon, Bruna aan de Binnenban Hoogvliet en Mark Snoek van de The Read Shop Barendrecht aan de Middenbaan 82. Zie ook de website van de Stichting Rolf: www.musicalrolf.nl

SINT & KERSTCADEAU

Voor wie op zoek is naar een leuk, spannend en educatief Sinterklaas of kerstcadeautje doet er goed aan om snel de boeken te kopen of te bestellen. De boeken vormen straks, als de gehele serie compleet is, een waar sieraad in de boekenkast. De verhalen lezen als een spannend jongens/meisjesboek en zitten vol met echte historische feiten over het ontstaan van Holland en het eiland IJsselmonde.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden