Rijnmond Hoogvliet Sport moest afgelopen weekend een nederlaag slikken thuis tegen VFC, het werd 1-3 (foto: John de Pater)
Rijnmond Hoogvliet Sport moest afgelopen weekend een nederlaag slikken thuis tegen VFC, het werd 1-3 (foto: John de Pater) (Foto: Willem Fakkel)

'Hard werken, dan komt het wel goed'

Rijnmond Hoogvliet Sport is de aansluiting met de top van de derde klasse D kwijtgeraakt. De ploeg van trainer Rody van Hemert verloor de laatste twee wedstrijden, waardoor het met elf punten in de middenmoot van de afdeling geposteerd staat.

door Cris Rolandus

HOOGVLIET – "We kunnen wel zeggen dat we in de hoek zitten waar de klappen vallen", zegt de jonge trainer van de Hoogvlieters. "We missen enkele belangrijke spelers, dat is moeilijk op te vangen voor deze jonge groep. De jongens die spelen gaan echt vol gas, doen er alles aan, maar de spelers die nu ontbreken geven ons team net een extra kwaliteitsinjectie. Het ontbreekt aan ervaring om duels over de streep te trekken. Dat is jammer, maar met hard werken komt het echt wel goed."
Tegen VFC ging Rijnmond Hoogvliet Sport afgelopen weekend thuis met 1-3 onderuit, een week eerder verloor Van Hemerts team ook van Kethel Spaland (1-4). "Tegen VFC werden wij in het eerste kwartier overrompeld, of je kan zeggen dat we gewoon slecht stonden te verdedigen. Sta je ineens met 0-2 achter. Daarna vind ik wel, en dat is een compliment voor het elftal, dat we bleven knokken. We maakten 1-2 (Lorenzo Kranenburg, red.) en de gelijkmaker hing eigenlijk in de lucht. Tot Django Binder zijn tweede gele kaart kreeg, dus rood. Even later maakten zij 1-3 en was het gespeeld. En toch vond ik ons ook daarna gelijkwaardig aan VFC en bleven we ervoor gaan."

Door de matige resultaten in de laatste weken is het gat richting de top van 3D ineens groot. CION, lijstaanvoerder in de competitie, heeft al elf punten meer. Rijnmond Hoogvliet Sport staat in de brede middenmoot geposteerd. "We moeten even pas op de plaats maken nu", zegt Van Hemert. De Hoogvlieters spelen zaterdag uit bij CION, dat twee punten meer heeft dan nummer twee Kethel Spaland. HBSS volgt op drie punten van de komende opponent van Rijnmond Hoogvliet Sport. Rhoon, negende in de rangschikking, neemt het op eigen veld op tegen OVV uit Oostvoorne. Die club bezet de vierde plek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden