Jamal Kleiboer
Jamal Kleiboer (Foto: Ambassadeurs van de Zorg)

Jamal geeft leerlingen PENTA inkijkje in gehandicaptenzorg

Woensdagmiddag kregen vierdejaars scholieren van het PENTA College CSG in Hoogvliet een gastles van Ambassadeur van de Zorg Jamal Kleiboer. Hij gaf de scholieren een inkijkje in zijn werk als leerling verpleegkundig-begeleider in de gehandicaptenzorg en ging in gesprek over de veelzijdigheid van het werk in zorg en welzijn. Dit om de toekomstige studenten te laten zien wat het werk in de sector inhoudt en hen te enthousiasmeren voor een vervolgopleiding voor één van de werkvelden.

Hoogvliet - Als je jong bent, is het soms best lastig een keuze te maken voor je studiepakket of vervolgopleiding. Zeker als je niet precies weet wat het werk in een sector inhoudt. De sector zorg en welzijn is de grootste sector van Nederland. Om leerlingen een beter beeld te geven van de sector geven ruim 60 ‘Ambassadeurs van de Zorg’, onderdeel van de landelijke campagne Ik Zorg, gastlessen op middelbare scholen verspreid over het hele land.

Voldoening
De groep ambassadeurs bestaat uit jonge zorg- en welzijnsprofessionals met uiteenlopende beroepen en opleidingen in zorg of welzijn. Want wie kunnen beter uitleggen waarom het werken in de sector zo bijzonder is, dan de mensen die dit iedere dag doen? Jamal Kleiboer: “Ik heb voor dit werk gekozen omdat elke dag anders is. Ik haal er voldoening uit omdat ik een soort van vader en moeder van de groep ben. Zo kan ik een steentje bijdragen aan hun leven.”

Boeiend
“Om leerlingen een bewuste keuze te laten maken vinden we het op het PENTA College noodzakelijk dat er voorlichting wordt gegeven aan de vierde klas over de mogelijkheden op het mbo. Onze leerlingen vinden het boeiend als een jong iemand vertelt over zijn of haar ervaringen binnen de sector. Het Ambassadeursprogramma sluit hier mooi op aan. Tijdens de voorlichtingen kwamen de leerlingen met veel vragen. In gesprekken achteraf gaven de leerlingen aan dat ze het een eyeopener vonden. Kortom: een succes!”, aldus Gerard de Groot, decaan.

Campagne
Het programma ‘Ambassadeurs van de Zorg’ is een initiatief van CNV-Jongeren en maakt onderdeel uit van de landelijke Ik Zorg campagne. Deze campagne is een samenwerking van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), werknemers- en werkgeversorganisaties en beroepsverenigingen in de sector Zorg en Welzijn en is onderdeel van een brede aanpak om personeelstekorten in Zorg en Welzijn terug te brengen. Meer informatie over de campagne vind je op www.ontdekdezorg.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden