Directeur Kees Veldboer van de stichting Ambulance Wens kruipt nog geregeld zelf achter het stuur van een ambulance. Foto: Joop van der Hor
Directeur Kees Veldboer van de stichting Ambulance Wens kruipt nog geregeld zelf achter het stuur van een ambulance. Foto: Joop van der Hor (Foto: Joop van der Hor)

Lions vervullen wensen met muziek

De Lionsclub Rhoon Oude Maas organiseert zaterdagavond 14 december in de Hervormde kerk aan de Dorpsdijk in Rhoon hun inmiddels beroemde en graag bezochte jaarlijkse benefietconcert.

door Joop van der Hor

RHOON - Waar de naast het kasteel en tegenover het restaurant Het Wapen van Rhoon gelegen historische kerk vaak het toneel is van klassieke concerten, klinken op 14 december 'jazzy klanken'. Pianist en voormalig cabaretier Mike Boddé treedt samen op met de jonge edoch internationaal gelouterde jazz-zangeres Kim Hoorweg. Het tweetal gaat een muzikale uitdaging met elkaar aan en zoeken elkaars grenzen op. Deze muzikale battle staat geheel in het teken van de steun aan een tweetal goede doelen te weten; Stichting Ambulance wens en de Stichting Jarige Job. De stichting Ambulance wens helpt, met een groot aantal super gemotiveerde vrijwilligers, de laatste wens van terminale patiënten te vervullen. Daarvoor maakt de stichting gebruik van eigen speciaal ingerichte ambulances. De stichting werd in 2007 opgezet door Kees Veldboer uit Albrandswaard als aanvulling op de verzorging van immobiele terminale patiënten. Kees: 'Er zijn nog teveel patiënten die overlijden zonder dat ze hun leven echt hebben kunnen afsluiten omdat bijvoorbeeld daarvoor de mobiliteit ontbreekt en andere bestaande voorzieningen hiertoe tekort schieten. Onze stichting is opgezet om mensen te helpen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer.'

De stichting Jarige Job is sinds 2010 actief en helpt ouders en verzorgers om kinderen in de armste gezinnen een feestelijke dag te bezorgen. Zij kunnen hun verjaardag niet vieren omdat er thuis weinig of zelfs helemaal geen geld is voor een feestje en een cadeautje. Het doet het bestuur van de Lionsclub Rhoon Oude Maas verdriet dat op de mooiste dag van het jaar deze kinderen geen cadeautje krijgen, geen slingers en ballonnen thuis worden opgehangen en niet kunnen trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelf ziek. Stichting Jarige Job trakteert kinderen uit de armste gezinnen op een onvergetelijke verjaardag. De stichting geeft geen geld, maar een verjaardagsbox vol met versiering, traktaties voor de klas en leraren, wat lekkers voor de visite en uiteraard een cadeautje voor de jarige Job.

KAARTEN EN NAZIT

Na het concert is er in het Wapen van Rhoon, aan de overzijde van de kerk, een gezellige nazit. Kaarten voor het Benefietconcert Lions Rhoon op zaterdag 14 december om 20.00 uur in de Dorpskerk kosten 25 euro. De opbrengst is geheel bestemd t.b.v. Stichting Ambulancewens en Stichting Jarige Job. De kaarten zijn verkrijgbaar bij de Primera in Rhoon, aan de zaal/kerk voor aanvang van het concert of via https://rhoonoudemaas.lions.nl/aanmelden-kerstconcert-2019. De kaarten worden dan na betaling op NL07RABO0355312093 t.n.v. Lions club Rhoon Oude Maas thuis gestuurd. De inloop is om 19.30 uur. het concert vangt aan om 20.15 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden