v.l.n.r. Jasper, Luc, Casper, Loïs, Demi, Esmee
v.l.n.r. Jasper, Luc, Casper, Loïs, Demi, Esmee (Foto: Ron van Brakel)

Clubkampioenschappen jeugdbadminton

Bij de Hoogvlietse badmintonclub PBC Boomgaardshoek vond vrijdag het jaarlijkse clubkampioenschap van de jeugd plaats. In het toernooi dat altijd wordt georganiseerd door de jeugdcommissie, speelden de jeugdspelers van de vereniging onderling tegen elkaar om te zien wie de beste is. Bij PBC Boomgaardshoek gaat het vooral om plezier hebben en lekker met elkaar te bewegen, maar tijdens de wedstrijden wil je natuurlijk wel winnen. En dus gingen de jeugdspelers (alle leeftijden) enthousiast de strijd met elkaar aan, aangemoedigd door ouders, opa’s en oma’s, verzorgers, vrienden en vriendinnen.

Hoogvliet - De finales werden wat later op de avond gespeeld en daar waren ook de seniorenleden bij aanwezig, die hun toekomstige tegenspelers aan het werk zagen. In het onderdeel dubbel wonnen Casper Maas en Luc Maronier de finale van Loïs Langbroek en Esmee Schaafsma. Bij het onderdeel dames single werd de spannende finale gewonnen door Loïs Langbroek en werd Demi van der Steen tweede. Zeker zo spannend was de finale heren single, die werd gewonnen door Jasper Weeda en waar Luc Maronier tweede werd. Bij de prijsuitreiking werden de clubkampioenen helemaal in het zonnetje gezet. In het bijzonder werd Casper Maas in de spotlight gezet. Hij kreeg de aanmoedigingsprijs voor zijn grote sociale betrokkenheid en omdat hij altijd voor iedereen klaar staat, inzet toont en ook in zijn vrije tijd komt kijken om zijn clubgenoten aan te moedigen.

De jeugd clubkampioenschappen waren dus net als vorig jaar weer een succes. Er is trouwens nog volop ruimte voor nieuwe jeugdleden bij de badmintonners van PBC Boomgaardshoek. Vanaf ongeveer zes jaar kun je al komen sporten met leeftijdgenoten. Kom eens langs op vrijdagavond (18:00 – 20:00 uur) in sporthal Boomgaardshoek in Hoogvliet, om te kijken of een keer mee te doen. Voor meer informatie: www.pbcboomgaardshoek.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden